Afyonkarahisar'da Akillara Durgunluk Saldiri Olayi

Afyonkarahisar'da Akillara Durgunluk Saldiri Olayi

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde yoldan geçen aracin caminin bira sisesi ile kirilmasi ve ardindan aracin soförünün tüfekle vurulmasi olayi ile ilgili gözaltina alinan 9 kisiden 5’i tutuklandi.

Olay, Sandikli ilçesi Gökçealan köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, S.G.’nin kullandigi çekicinin cami yol kenarinda park halinde duran bir araçtan firlatilan bira sisesi ile kirildi. Olay yerinde birkaç metre ilerde duran S.G., bira sisesinin firlatildigi aracin yanina gelip sahislar ile camin kirilmasi meselesini görüsmek isterken, iddiaya göre aracin içerisinde bu defa S.G.’nin üzerine tüfekle ates açildi. Ardindan araçta bulunan sahislar S.G.’yi vurduktan sonra olay yerinden kaçti. Yaralanan S.G., sonrasinda 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak durumu anlatmasi üzerine bölgeye saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri bel bölgesinden vurulan S.G.’yi ambulans ile hastaneye kaldirdi. Jandarma ekipleri ise S.G.’nin verdigi bilgilerden yola çikarak olayi gerçeklestiren süphelilerin pesine düstü.

Gözaltina alinan sahislar ifadelerinde her seyi itiraf etti

Ekipler yaptiklari inceleme ayni gün aksam saatlerinde Dinar ilçe merkezinde atesli silahla mala zarar verme olayinin da gerçeklestigini belirleyince iki olay arasinda baglanti oldugunu tespit etti. Bunun üzerine Örenkaya köyüne giden ekipler, olaya karistiklari belirlenen Y.C. ve H.Y., ile yanlarinda bulunan M.A. ve M.S.K., isimli sahislari gözaltina aldi. Ifadeleri alinan sahislar, Dinar ilçesinde meydana gelen atesli silahla mala zarar verme olayinda Y.C., H.Y., A.T., S.E. ve S.Ç. isimli sahislar birlikte olduklarini itiraf etti.

Süphelileri olayda tüfegi kimin ateslediginin ismini verdiler

Süpheliler ayrica ifadelerinde, Gökçealan köyü mevkiinde yol kenarinda durduklari sirada A.T.’nin yolda seyir halinde olan çekiciye bos alkol sisesi firlatarak ön caminin kirilmasina neden oldugunu, çekici sürücüsünün aracindan inerek yanlarina geldiklerinde ise A.T., tarafindan av tüfegi ile açilan atesle vuruldugunu söylediler.

Gözaltina alinan 9 kisiden 5’i tutuklandi

Süpheliler ifadelerinde, olayin devaminda ise süpheli sahislar Sandikli ilçe merkezine geldiklerinde kendi aralarinda kavga etmeleri sonucu S.E., A.T. ve S.Ç., isimli sahislarin S.G.’nin vuruldugu tüfek ile araçtan inerek bir baska otomobille yanlarina gelen I.K. ve I.A. isimli sahislarin aracina binerek Afyonkarahisar kent merkezine gittiklerini kaydettiler. Bunun üzerine sorusturmayi genisleten ekipler Y.C., H.Y., M.A., M.S.K., A.T., S.E., S.Ç., I.K. ve I.A.’yi gözaltina alarak, 3 farkli adrese baskin düzenledi.

Baskinda yaralama olayinda kullanilan tüfek ele geçirilirken, islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahislardan A.T., S.Ç., S.E., Y.C. ve H.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile