Afyonkarahisar'da Deprem Tatbikati Ve Bina Tahliye Egitimi

Afyonkarahisar'da Deprem Tatbikati Ve Bina Tahliye Egitimi

Afyonkarahisar’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile Milli Egitim Bakanligi Afet Koordinasyon Birimi (MEB AKUB) ekibi tarafindan Afyonkarahisar il Milli Egitim Müdürlügü personeline yönelik "Deprem Tatbikati ve Bina Tahliye Egitimi" düzenlendi.

Tatbikata, Afyonkarahisar Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci de katildi.

Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen tatbikata, Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin yani sira Egitim Müfettisleri Baskani Bahri Duran Gökdeniz, Egitim Müfettisleri Baskan Yardimcisi Mehmet Bayrak, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mevlüt Çinar, Sube Müdürleri ve kurum personeli katildi.

Tatbikat hakkinda degerlendirme yapan Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu tür tatbikatlarin önemine dikkat çekerek, "Egitimin ardindan gerçeklestirilen tatbikatta, muhtemel bir deprem aninda teoride ögrenilen bilgilerin uygulamadaki yansimalarini gördük" ifadelerini kullandi.

Bu tatbikatlar, acil durumlar karsisinda personelin etkili bir sekilde müdahale edebilmesi için önemli bir egitim firsati sunmaktadir. Afyonkarahisar’daki bu etkinlik, personelin kriz anlarinda dogru ve etkili bir sekilde hareket etmesine yardimci olacak nitelikte gerçeklestirildi.

Tatbikat, uygulamali egitiminin ardindan basariyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile