Afyonkarahisar'da eski hükümlüye iş fırsatı

Afyonkarahisar'da eski hükümlü Mustafa Çoban, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da eski hükümlü Mustafa Çoban, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın yardımlarıyla iş sahibi oldu.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, eski bir hükümlüyü iş sahibi yaptı. Daha önce işlemiş olduğu bir suç nedeniyle cezaevinde yatan Mustafa Çoban, tahliyesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'na mesleki eğitim talebi ile başvurdu. Başvurusu değerlendirilen Çoban'a, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından kendi iş yerini kurma projesi hazırlandı. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın da maddi olarak söz konusu projeye destek vermesiyle Mustafa Çoban, işyeri sahibi oldu.

Mustafa Çoban'ın 11 bin TL'ye mal olan Merve Çorba ve Köfte Salonu'nun açılışı, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler ve Koruma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Başsavcı Erol, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün tahliye olan eski hükümlülerle irtibatı kesmediklerini belirterek Afyonkarahisar'da eski hükümlülere 3'ncü işyerini açtıklarını söyledi. Diğer işyerlerinin de faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Erol, "Eski hükümlülerin işyeri açma konusunda yoğun bir talep olduğu söylenemez ancak gelen talepler değerlendiriliyor." dedi.

İşyeri sahibi olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Çoban ise hazırladığı yemekleri konuklarına ikram etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile