Afyonkarahisar'da Güvenlik Gerekçesiyle Ormanlara Girisler Yasaklandi

Yurt genelinde meydana gelen orman yanginlarinin ardindan güvenlik gerekçesi ile Afyonkarahisar Valiligi tarafindan kentteki ormanlara girisler yasaklandi.

Konu ile ilgili Afyonkarahisar Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, yanginlardan dolayi güvenlik amaci ile ormanlara girislerin 30 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasinda yasaklandigi kaydedilerek su ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Bölge Müdürlügü hava tahmin raporlariyla bölgemizde mevsimsel sicaklik degerlerinin artacagi, buna dayali olarak önümüzdeki günlerde olusabilecek olaganüstü hava halleri nedeniyle, ilimizde orman yanginlarinin artabilecegi degerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarimizi yangina karsi korunmak amaciyla asagidaki kararlar alinmistir. Afyonkarahisar Ili Orman Yanginlariyla Mücadele kapsaminda kent sinirlari içerisindeki ormanlik alanlara girisler 30 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasinda yasaklanmistir. Bu süre içerisinde Il sinirlari içerisinde tüm ormanlik sahalara yetkililerden baskasinin girmesi kesinlikle yasaktir. Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarinda mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ates yakmak yasaktir.

Orman Yasasinin 31 ve 32. maddesi kapsaminda olan köyler, mahalleler basta olmak üzere, orman içi, orman bitisigi ve ormanla ilisigi olmayan köyle, mahalleler de dahil olmak üzere aniz, bag-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliginden meydana gelen dallarin ve her türlü bitki örtüsünün yakilmasi yasaklanmistir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile