Afyonkarahisar’da İş Adamlarına E-imza Semineri

Afyonkarahisar’da İş Adamlarına E-imza Semineri

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Noterler Birliği’nin (TNB) tarafından kentte bulunan iş adamlarına yönelik e-imza semineri verildi.


ATSO konferans Salonu’nda TNB e-imza Proje Yöneticisi Berkan Çağlar tarafından verilen seminerde, katılımcılara e-imza kullanım alanları, geçerlilikleri ve kanununla ilgili bilgilendirme yapıldı. Çağlar, e-imza bulundurmanın iş adamları için zorunluluk haline geldiğini söyleyerek, “Artık şirketler ve kurumlar karşılıklı işlerinde e-imza ile yapacaklar. Çoğu şirket dolaplarındaki evrakları boşaltıp bilgilerini elektronik ortamda arşivlemeye başladı.

E-imzanın birçok yararı var. Geçerliliği de resmi evrakla eş değer durumda. İş adamlarımıza ilgili kanun gereğince e-imza bulundurma zorunluluğu getirildi.

Artık her oda üyesi iş adamı e-imza bulundurmak zorunda” dedi.

Öte yandan, seminerde ATSO üyelerinin e-imza kullanarak Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Projesi ile yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları vergi beyan ve ödemeleri online ortamda yapılabilecekleri de aktarıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile