Afyonkarahisar'da Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli

Afyonkarahisar'da Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli

Afyonkarahisar Bolvadin Raziye Sultan Yusuf Kayabasi Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlügünde, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerindeki liselerin sunumlariyla hazirlanan “Kutadgu Bilig Okumalari” konulu Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli düzenlendi.

Panele, Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci, Müdür Yardimcisi Musa Dinçgez, Ilçe Müdürü Dervis Özçal, Sube Müdürü Abdullah Kaya, okul/kurum idarecileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Sünnetci yaptigi açiklamada, “Bu güzel etkinlige konu olan, Türk dili ve edebiyatimizin ve genel olarak kültür tarihimizin saheserlerinden ve basucu kitaplarindan biri olarak görülen Kutadgu Bilig, tartismasiz en degerli kaynaklarimizdan biridir. Islami Dönem Türk Edebiyatinin ilk eseri ve edebiyatimizin ilk siyasetnamesi olmasi yönüyle büyük önem tasimaktadir. Türk toplumunun siyasi, kültürel, ekonomik, sosyal, felsefi hayatini asirlar öncesinden bugüne ulastiran essiz bir hazinedir. Yusuf Has Hacib, eserinde yari hikâye yari temsil biçimindeki anlatimiyla, eserini mükemmel bir üslup ve mimari çerçeve içine yerlestirmis ve bize bu mükemmel eseri sunmustur. Bu kiymetli eserimizin ögrencilerimizle bulusmasina vesile olan proje için Ortaögretim Genel Müdürlügümüze ve panelin ve tiyatro gösteriminin hazirlanmasinda emegi geçen tüm idareci, ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile