Afyonkarahisar’da Regaip Kandili Kutlamaları

Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Regaip Kandili etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da sebil ekmeği dağıtıldı.

Dağıtım programı öncesinde bir açıklama yapan Osman Hulusi Efendi Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Fatih Demirhöyük, merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın 1992 yılından itibaren Ramazan ayında gerçekleştirdiği geleneksel Somuncu Baba Sebil Ekmeği ikramını, 2012 yılı içerisinde din gün ve gecelerde de yapmaya başladıklarını söyledi.

Somuncu Baba Semil Ekmeği’nin dağıtımındaki amaçlarının Şeyh Hamidi Veli Hazretlerinin hatırasını yaşatmak olduğunu ifade eden Fatih Demirhöyük, tarihin altın sayfalarında yer alan bu zatların ışıklarıyla bugünün de aydınlanmasını sağladığını kaydetti.

Türkiye’de 32 il ve 22 ilçede Somuncu Baba ekmeğinin dağıtımının yapılmasının planlandığını dile getiren Demirhöyük, “Bu amaçla da Regaip Kandili nedeniyle Afyonkarahisar’da toplam bin adet Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtımı yapılacaktır. Organizasyonda emeği geçen tüm yardımseverlerimize ve bu ekmeğin imalatını yapan Afyon Ekmek’e teşekkür ederiz” dedi.

İmaret Cami önünde dağıtılan dağıtıma vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile