Afyonkarahisar'da Türk Mutfagi Haftasi Kutlandi

Afyonkarahisar'da Türk Mutfagi Haftasi Kutlandi

Afyonkarahisar Zafer Meydani’nda Türk Mutfagi Haftasi düzenlenen program ile kutlandi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir, daire müdürleri, turizmciler ve ögrenciler katildi.

Programda konusan ve deprem bölgesindeki vatandaslara bas sagligi dileyen Vali Yigitbasi; “Türk mutfaginin etkisini Anadolu’da görmüyoruz. Türk milletinin temasa geçtigi dünyanin birçok yerinde, Avrupa’nin birçok ülkesinde Türk mutfaginin zenginligini görüyoruz. Dünyada Amerikan fast food kültürünün bu kadar yogunlastigi dönemde Türk Mutfagi Haftasi’nin degeri kendisini hissettiriyor. Biz bu kültürün bu cografyanin kadim yemek kültürünü insallah büyük bir güçle bütün dünyaya, bizden sonraki nesillere aktarmak için gayret edecegiz. Bizler, elimizden gelen bütün gayreti bu kültürü bu cografyanin birikimini bütün gençlerimize tüm nesillerimize aktarilmasi için canla basla mücadele edecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Mehteran Takiminin gösterisi begeniyle izlendi. Ardindan il protokolü ve katilimcilar kortej yürüyüsü gerçeklestirilerek, Gastronomi Müzesi ve Gastronomi Konagina yüründü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile