Afyonkarahisar'da Yeni Açılan Kapalı Pazar Yeri Tartışmaları

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, açılışı yeni yapılan pazar yerinde vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşadığını iddia etti.

Demirkırkan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından eski otogar alanında kapalı pazar yeri inşa edildiğini ve açılışının da bir süre önce yapıldığını anımsattı.
Büyük bir tanıtım kampanyası ve gösterişle açılan pazar yerini ziyaret ettiklerini ifade eden Demirkırkan, vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığına şahit olduklarını belirtti.

Pazar yeri girişinde büyük su göletleri bulunduğunu ve çamur içinde yürüyerek söz konusu alan girilebildiğini anlatan Demirkırkan, şu ifadelere yer verdi:
"Pazar yeri etrafında çok ciddi otopark sıkıntısı yaşanmakta. Alışveriş için gelen vatandaşlarımız araçlarına park yeri bulmakta güçlük çekmektedir. Vatandaşlarımız kapalı pazar yerindeki aşırı soğuktan şikayet etmektedir. Yaptığımız ziyarette vatandaşlarımızın yeni kapalı pazar yeri hakkında çok olumlu intibalarının olmadığına, ilimizi büyük köy olarak değerlendirdiklerine şahit olduk. Pazar yeri esnafı kendilerine ayrılan yerlerin küçüklüğünden ve araçlarını koyacak yer bulamamaktan şikayetçidir. Büyük reklamlarla açılan ancak vatandaşın sorunlarına çözüm olmak bir yana yeni sorunlar yaşamasına neden olan kapalı pazar yerindeki sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği düşünüyorum. Sorunların çözümü için ilk önce Sayın Burhanettin Çoban'ın pazar yerini derhal gezmesi ve sorunları yerinde görmesi gerekmektedir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile