Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar - Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor.

Vakıf Başkanı ve Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, eşi vefat etmiş muhtaç kadınlara her ay düzenli olarak 250'şer lira nakdi yardım yapıldığını bildirdi.

İlde bu imkandan yaklaşık 400 kadının yararlandığı bilgisini veren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Vakfımızla irtibata geçen bin 861 öğrencimiz düzenli olarak eğitim yardımı almaktadır. Muhtaç, yoksul ailelerin hamilelik dönemlerinde ve sonrasında ihtiyaçlarının karşılanması ve düzenli sağlık kontrollerinin yapılması koşulu ile 275 aileye düzenli nakdi yardım yapılmaktadır. 2013 yılında 2 bin 331 aileye 4 bin 237 ton kömür dağıtılmıştır. 2013-2014 yılı kışı için özellikle köy ve beldelerdeki yoksul vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere şimdiden kömürleri dağıtılmıştır. Üç ayların içerisinde olmamız nedeniyle mübarek günlerde yoksul, muhtaç ailelerden gıda sıkıntısı çekme talebi artmıştır, Ailelerimizin gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için 830 aileye 150'şer lira nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca 6 bin parça elbise dağıtımı gerçekleştirilmiştir."

-Aile Hekimi Beşkardeşler'e "başarı belgesi"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çavuşbaş Mahallesi'nde bulunan 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak hizmet veren Dr. Hakkı Beşkardeşler'e, örnek çalışmalarından dolayı "başarı belgesi" verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkanlıoğlu, Beşkardeşler'in, hastalarıyla tatlı dilli güler yüzlü iletişim kurduğunu, görev yaptığı binayı bir çiçek bahçesi haline getirerek çevreye örnek bir yapıya kavuşturduğunu bildirerek, ona başarı belgesi vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.

Beşkardeşler de Balkanlıoğlu'nun bu nazik davranışının kendisini daha da motive ettiğine işaret ederek, bundan sonraki çalışmalarında aldığı başarı belgesinin hakkını vermeye devam edeceğini vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile