Afyonkarahisar'ın Geleneksel Lezzetleri

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından mahallelerde yaptırılan fırınlarda, Afyonkarahisar'ın geleneksel ürünleri olan ev ekmeği ve bükme yapılıyor.

İşletme hakkı belediye tarafından Kanlıca Mahalle Muhtarlığı'na verilen Kanlıca Mahalle Fırınında sabah erken saatte başlayan mesai ile ev ekmeği ve bükme geleneği yaşatılıyor.

Belediye tarafından kentin çeşitli mahallelerinde mahalle fırınları yaptırıldı. Kanlıca Mahallesinde yaptırılan fırının işletme hakkını kullanan Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, fırını bir üreticiye kiralayarak muhtarlığın gelir kazanmasını sağladı.

Karaali, şunları kaydetti:

'Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve belediye meclisi üyelerimiz sağolsunlar, mahallemize örnek bir fırın yaptırdılar. Biz de bu güzel hizmeti atıl kalmasın diyerek bir kiracı ile anlaştık ve 1 yıllık kira mukavelesi yaptık. Kiracımız, hem burada ev lezzetinde bükme, poğaça, simit, ev ekmeği yaparak hem geçimini sağlayacak, hem de muhtarlığımız gelir elde etmiş olacak.'

Kanlıca Mahalle Fırınının işletmecisi Hafife Aykın da, 'Biz burada Afyonkarahisar'ın geleneksel lezzetleri olan bükme ve ev ekmeğini müşterilerimize sunacağız. Ayrıca haşhaşlı lokul, Ramazan pidesi de yapacağız. Eşim Yusuf Aykın ile birlikte fırınımızı sabah 04.00'te açıyoruz. Akşam ezanına kadar satış yapıyoruz. Bu fırından, 7 nüfuslu bir aile geçimini sağlıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile