Agabeyini Öldüren Sahis, Kan Donduran Cinayeti Anlatti

Agabeyini Öldüren Sahis, Kan Donduran Cinayeti Anlatti

Eskisehir’de kayip olarak aranan Nazmi Önal’in vücudundan parçalarin bulunmasi ardindan baslatilan çalismalar sonucu gözaltina alinan ve savcilik sorgusunda ‘sigara içme’ mevzusundan tartistigi agabeyini öldürdügü itiraf eden erkek kardesi Mevlüt Önal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tepebasi ilçesi Yörükakçayir Mahallesi’nde annesi ve kardesi ile birlikte yasayan 64 yasindaki Nazmi Önal’in kaybolduguna dair 26 Eylül 2023 tarihinde yakinlari tarafindan kolluk kuvvetlerine basvuru yapildi. Sizofreni hastasi oldugu ögrenilen Nazmi Önal’in bulunmasi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Jandarma, AKUT, Dorlion Arama Kurtarma, AFAD gönüllülerinden olusan 50 kisilik ekip tarafindan kayboldugu ilk günden itibaren arama çalismasi baslatildi.

Ceset parçalari bulundu

Nazmi Önal’in kaybolmasindan 25 gün sonra ise köy merkezinde kafa ve bacaklardan olusan ceset parçalari bulundu. Ayagindaki platin sayesinde yakinlari tarafindan Nazmi Önal’a ait oldugu tespit edilen ceset parçalari, DNA testi için Istanbul Adli Tip Grup Baskanligi’na gönderildi. Yapilan DNA eslemesinin ardindan hazirlanan Adli Tip Kurumu Raporu ile bulunan ceset parçalarinin kayip olarak aranan Nazmi Önal’a ait oldugu kesinlesti.

Yakinlarinin ifadelerine basvuruldu

Ceset parçalarinin bulunmasinin ardindan Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan çikarilan gizlilik karari ve yayin yasagi ile birlikte Eskisehir Jandarma Komutanligi’na bagli Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekipleri tarafindan detayli inceleme baslatildi. Sorusturma çerçevesinde, maktul Nazmi Önal’in yakinlarinin ifadelerine basvurulurken, köyde tespit edilen güvenlik kameralari incelendi.

Bulgularin ardindan maktulün kardesi Mevlüt Önal gözaltina alindi

Jandarma ekiplerinin yaptigi incelemelerin ardindan süpheli oldugu tespit edilen Nazmi Önal’in erkek kardesi Mevlüt Önal (57) gözaltina alindi. Islemlerinin ardindan Önal, adliyeye sevk edildi.

Savcilik sorgusunda ‘sigara içme’ mevzusundan tartistiklarini söyleyerek cinayeti itiraf etti

Sevk edildigi Eskisehir Adliyesi’nde savcilik sorgusuna alinan Mevlüt Önal, çeliskili ifadelerde bulundu. Ifadelerinin ardindan agabeyi Nazmi Önal ile aralarinda, doktorun yasaklamasina ragmen sigara içmek istemesi üzerine tartisma çiktigini belirten Mevlüt Önal, cinayeti itiraf etti. Cinayet süphelisi Önal, çikan tartismada agabeyini ittirdigini ve yere düsen Nazmi Önal’in hareketsiz kaldigini, bunun üzerine panikledigini söyledi.



Agabeyinin cesedini kiyafetlerini çikartarak daglik alana atmis

Cinayet süphelisi Mevlüt Önal’in, hareketsiz kalan agabeyinin cansiz bedenini, daglik alanda bulunan yabani hayvanlarin oraya attigini, üzerinden çikarttigi kiyafetlerini ise alanda bulunan bir çatida kiremitlerin altina sakladigini itiraf ettigi ögrenildi. Itirafin ardindan Mevlüt Önal, Cumhuriyet Savcisi’nin talimatiyla yer göstermesi amaciyla Yörükakçayir Mahallesi’ne götürüldü. Evlerinde ve daglik alanda yapilan yer göstermede, Mevlüt Önal’in cinayetin detaylarini anlattigi ögrenildi.

Cezaevine gönderildi

Yer göstermenin ardindan tekrar Eskisehir Adliyesi’ne getirilen Mevlüt Önal, savcilik sorgusunun ardindan tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimligi’ne gönderildi. Hakim karsisina çikan Mevlüt Önal, ‘Kasten Üst Soyu Öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile