Agabeyini Öldürüp Katilin Bulunmasini Isteyen Saniga 15 Yil Hapis Cezasi

Agabeyini Öldürüp Katilin Bulunmasini Isteyen Saniga 15 Yil Hapis Cezasi

Kayseri’nin Sarioglan ilçesinde 2014 yilinda agabeyini tüfekle vurarak öldüren ve verdigi röportajda katilin bulunmasini isteyen katil zanlisi saniga 15 yil 10 ay hapis cezasi verildi.

Yargitay tarafindan aldigi müebbet hapis cezasi kararinin bozulmasi nedeniyle Kayseri Adliyesi 1. Agir Ceza Mahkemesinde tekrar görülen davaya maktul Cemal Uzun’un esi, annesi, kardesleri çocuklari, sanik Nuri Uzun ve sanik avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu. Maktul Cemal Uzun’un kizi A.H. ifadesinde "Benim kapali alanlarda kalma fobim var. Bu hastaligimdan dolayi 7 yil sonra beni emniyetten tekrar ifadeye çagirdiklarinda cinayeti Amcam Cemal U.’nun isledigini söyledim. Ama amcam suçsuzdur. Amcamin beraatini istiyorum" dedi.

Sanik Nuri Uzun’un esi ise ifadesinde; "Asil suçlular disarida gezerken esim cezaevinde. Sanik olarak yargilaniyor" diyerek esinin beraat etmesini istedi. Sanik Nuri U. ise savunmasinda cinayeti kendisinin islemedigini ve suçsuz oldugunu söyleyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti yapilan yargilama sonucunda Sanik Nuri Uzun’a ’agabeyini kasten öldürmekten’ 15 yil 10 ay hapsine karari verdi.

Olay

Olay 3 Haziran 2014’te Sarioglan ilçesi Palas Mahallesi’nde meydana geldi. Cemal Uzun’un (40) evine giren kar maskeli kisiler, olay tarihinden iki hafta önce nisanlanan kizi A.U.’nun (15) altinlarini çalmaya kalkisti. Bu sirada A.U., kolundan ve karnindan biçaklandi. Bogusma sesleri üzerine yatak odasindan çikan Cemal Uzun ile süpheliler arasinda arbede yasandi. C.U. pompali tüfekle vurularak öldürüldü. Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Cinayet Büro Amirligi, olayin aydinlatilmasina yönelik özel ekip görevlendirdi. 6 ay boyunca olayin meydana geldigi Palas kasabasinda teknik ve fiziki takip yürüten cinayet dedektifleri, olay tarihinde alinan ifadeleri ayrintili inceleyerek, olay aninda ikamette bulunan aile fertlerinin ifadelerinin çelistigini ve tutarsiz oldugunu tespit etti. Yapilan çalismada maktul Cemal Uzun’un aile içerisinde meydana gelen kavga nedeniyle kardesi Nuri Uzun tarafindan tüfekle öldürüldügü tespit edildi. Agabeyini öldüren Nuri Uzun, olayin ardindan IHA’ya verdigi röportajda katilin bulunmasi için yardim istemis, "Katilin bulunmasini istiyoruz. Katil disarida olabilir, hiçbir sey yapilmiyor. En kisa zamanda katilin bulunmasini istiyoruz" demisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile