Agaç Isleme Makineleri Sektöründe Ihracat Hedefi 140 Milyon Dolar

Agaç Isleme Makineleri Sektöründe Ihracat Hedefi 140 Milyon Dolar

Dis ticaret fazlasi vererek ülke ekonomisine katki saglayan sektörlerden biri olan agaç isleme makineleri sektörü, bu yili 140 milyon dolarlik ihracatla kapatmayi planliyor.

Agaç Isleme Makine Sanayicileri Dernegi Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak, son 5 yilda ihracatini yüzde 69 artiran sektörün küresel bulusmasina, özellikle Rusya, Ortadogu, Kuzey Afrika, Ukrayna ve Balkanlar’dan gelen ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigini, 5 gün boyunca 350 milyon TL’lik ticaret hacmi saglandigini söyledi.



Kaçak, "Agaç Isleme Makineleri, Kesici Takimlar, El Aletleri Fuari WoodTech’e 110 ülkeden 10 bine yakini yabanci olmak üzere toplamda 50 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Katilimcilarla yaptigimiz görüsmelerde, gerçekten makine ihtiyaci olan, ticaret yapmak isteyen bir ziyaretçi profiliyle karsilastiklari yönünde geri dönüsler aldik. Özellikle hafta içi günlerde yerli ve yabanci ziyaretçi sayisinin neredeyse esit oldugunu söylediler. Yabanci ziyaretçilerin ilgisi ve yogunlugu pandemi de göz önüne alindiginda katilimcilari memnun etmis görünüyor" dedi.

Sektörün mevcut durumunu da degerlendiren Kaçak, “Agaç isleme makineleri sektörümüz son 5 yilda dis ticaret fazlasi veriyor. Sektörümüz son 20 yilda 11 kat büyümüs durumda. 2020 yilinda ihracat rekoru kirdik. Geçen yili 110 milyon dolar ihracatla kapattik. Bu yilin ilk alti ayinda üretimimiz geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 38, ihracatimiz yine ayni dönemde yüzde 45 oraninda artti. Son 5 yilda ise ihracatta yüzde 69’luk artis yakaladik. Bu yili da 140 milyon dolarlik ihracatla kapatmayi planliyoruz. Sektörümüzün küresel büyüklügü 12 milyar Euro civarinda. Türkiye, bu alanda ihracatta dünyada ilk 10 arasinda ve küresel pastadan yüzde 2 oraninda pay aliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile