Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatı 495 Milyon Dolara Ulaştı
Ege Bölgesi’nden gerçekleşen ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatının son 4 yılda 338 milyon dolardan, 495 milyon dolara çıktığı belirtildi.
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Nurettin Tarakçıoğlu tekrar seçildi. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapıldı. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu tek aday olarak girdiği seçimde güven tazelerken, yönetim kurulu listesinde 3 değişikliğe gitti.
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde son derece huzurlu, verimli bir 4 yılı geride bıraktıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, 4 yıllık dönemde ihracatlarının 338 milyon dolardan, 495 milyon dolara çıktığını, bu başarı çizgisini önümüzdeki 4 yıllık dönemde de sürdürmek için çalışacaklarını anlattı. Yeni dönemde mobilya sektörünün öne çıkacağına ilişkin emareler görüldüğüne işaret eden Tarakçıoğlu, “Mobilya sektörünün potansiyelinin farkındayız, mobilya sektörümüzün yüksek üretim potansiyelinin ihracata yansıması için yoğun çaba sarf etmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’deki 4 birlik bu konuda en verimli bir şekilde çalışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.
Kağıt ve ambalaj sektörünün hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bazı pazarlarda rekabetçiliğinin olumsuz etkilendiğini savunan Tarakçıoğlu, hammadde ve enerji maliyetlerinin rekabetçi düzeylere çekilmesi gerektiğini, bu sektörlerin desteğe ve motivasyona ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ifade etti.
Odundışı orman ürünlerinde Türkiye’nin çok geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu kaydeden Tarakçıoğlu, şöyle devam etti: “Bu ürünleri ekonomiye ve ihracata kazandırma çabası içerisinde olacağız. Mevcut ürünlerimizin de üretim miktarlarının ve kalitelerinin arttırılması yönündeki faaliyetlerimiz de devam edecek. İhracatta başarılarımızın devamı için istikrarlı kur ve faiz politikaları yanı sıra rekabetçi işçilik ve enerji maliyetlerinin olduğu ortamların sağlanması şarttır”