Harun Dindar, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak sürdürülen ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarından sonra koruma işlerinde de köylülere istihdam sağlandığını aktardı.
Yapılan ağaçlandırma sahalarının bir kısmını kadrolu işçilerin diğer kısımların köy tüzel kişilikleri tarafından sahalar otlatma, yangın, açma, işgal faydalanmaya karşı korunduğunu belirten Dindar, "Ağaçlandırma çalışmaları sırasında yine yöre insanlarımız orman köylüleri tarafından teras yapımı, fidan dikimi, çapa ve bakım işlerinde çalışarak istihdam sağlandığı gibi, fidanlar büyüyüp biyolojik üstünlüklerini kazanıncaya kadar yapılan koruma işlerinde de yine orman köylülerimiz istihdam edilmektedir.
İl Müdürlüğümüz kadrolu işçilerin yanı sıra 8 bin 500 hektar ağaçlandırılmış sahada köy tüzel kişilikleri aracılığı ile 38 bekçi istihdam edilmektedir. Ağaçlandırma çalışmaları sırasında ve sonrasında orman köylülerinin çalıştırılması ormana olan sahiplenme duygusunu artırmakta ve daha etkin koruma sağlanmakta, ayrıca fakir orman köylüsünün gelir düzeyi biraz olsun artmaktadır" dedi.
Ağaçlandırma Çalışmaları Sürekli İstihdam Sağlıyor
Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, ağaçlandırma çalışmaların sürekli istihdam sağladığını ifade etti.