Agatha Kasirgasi Meksika'da Karaya Vurdu

Agatha Kasirgasi Meksika'da Karaya Vurdu

Meksika’da yilin ilk kasirgasi Agatha’nin karaya vurmasi sonrasinda sel ve toprak kaymasina karsi halka uyarilarda bulunuldu.

Meksika’da yaz mevsiminin gelmesiyle yilin ilk kasirgasi Agatha karaya vurdu. Oaxaca eyaletinin San Pedro Pochutla kenti yakinlarinda karaya ulasan Agatha Kasirgasi’nda rüzgarin hizi saatte 205 kilometreye kadar ulasti. Meksika Meteoroloji Servisi, kasirga sebebiyle etkili olan yagisli havanin akarsu seviyelerini artirarak alçak kesimlerde sel baskinlarina ve toprak kaymalarina neden olacagi konusunda vatandaslari uyarirken, sivil savunma yetkililerinin talimatlarina uyulmasi çagrisinda bulundu. Eyalette meydana gelebilecek muhtemel felaketler sebebiyle 26 bin kisiye yetebilecek 200 barinak açildi.

Ulasimda aksamalar yasandi

Agatha Kasirgasi’nin Oaxaca eyaletinin yani sira çevredeki Chiapas, Veracruz, Tabasco ve Guerrero eyaletlerinde de siddetli yagislara sebep olacagi tahmin ediliyor. Kasirga nedeniyle bölgede deniz ve havayolu ulasiminda da aksamalar yasandi. Mexico City Uluslararasi Havaalani (AICM), bölgeye yapilan 27 uçusun iptal edildigini duyurdu. Oaxaca ve çevre eyaletlerde ise toplam 13 liman ulasima kapatildi. Meksika Ulusal Muhafizlari, acil durum eylem plani dahilinde Oaxaca, Guerrero ve Chiapas eyaletlerinde gözetim ve güvenlik amaçli devriye ekiplerinin görev yaptigini bildirdi. Bölgede etkili olan Agatha Kasirgasi’nin 2. seviye kasirga kategorisinde bulundugu açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile