AGC Ödülleri Sahiplerini Buldu

AGC Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) ‘2023 Yilin Gazetecileri Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. Törende Ihlas Haber Ajansi Muhabiri Suat Metin, ’Kusagi kirmizi gözü kara’ adli çalismasiyla Spor Haberi mansiyon, ’Yasam nefesi’ adli fotografiyla da Yilin Basin Fotografi ödülüne layik görüldü.

AGC’nin 2023 Yilin Gazetecileri Ödülleri töreni, Konyaalti ilçesinde bulunan bir otelde yapildi. Törenin açilisinda konusan AGC Baskani Idris Tas, cemiyetin gücünü meslek ilkelerinden ve köklü geçmisinden aldigini ifade etti.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskanvekili Bayram Ali Çeltik de, AGC’nin yer talebini gerçeklestirdiklerini belirterek, basinin her zaman yaninda olduklarini söyledi.



Antalya Valisi Hulusi Sahin ibe, “Ödül alan almayan Antalya’mizdaki tüm gazeteciler bence bu zor kosullarda hepsi birer yilin gazetecisidir, hepsini tebrik ediyorum. Zehir zemberek konusmalardan sonra ben ne diyeyim diye epey terledim. Üniversiteye basladigim 1988 yilinda Siyaset Bilimine Giris dersinde rahmetli Prof. Dr. Bülent Daver hocamiz ilk ders dedi ki; ’Günde en az dört gazete ve en az sekiz ila on köse yazari okumuyorsaniz dersime gelmeyin’ dedi.

Çünkü o yillarda gerçekten ülkenin gündemini Türkiye’nin belli basli 8-10 köse yazari belirlerdi, onlari okumazsaniz ne olup ne gidiyor bilemezdiniz. Hem sagdan hem soldan mutlaka onlari okumaniz gerekirdi ki, siyaset dünyasi nereye gidiyor bilebilesiniz. Bugün geldigimiz noktada maalesef ülke kamuoyunu, ülke gündemini sosyal medya belirliyor. Tamamen denetimsiz, tamamen subjektif ve dogru mu yanlis mi kontrolü olmayan denetimsiz bir kaotik ortam ülke gündeminin hakimi konumunda. Bu son derece sagliksiz bir durum. Halbuki biraz önce kiymetli baskanlarimiz söylediler; sehirlerin hafizasi gazeteciler, toplumun vicdani gazeteciler, kendi etik kurallari çerçevesinde islerini yaparken sorumlulukla hareket eden yine gazeteciler. Gazetelerin yasamasi lazim, gazeteler yasarsa gerçekten o anayasal hak olan toplumun haber alma hakki tam olarak tezahür eder. Aksi takdirde sosyal medyanin insafina birakirsak kimin bizi ne kadar manipüle edecegini nereden bilecegiz. Bu çerçeve içerisinde genelgeler yazilirken bu vazgeçilmez düsünce ve ortam eger içsellestirilirse, nasil adalet, güvenlik, deprem hariç diyorsa belki o zaman basin da hariç denilebilir. Son olarak ben de Alex ile bitireyim. Türkçe’ye bir deyim kazandirmak Türkiye’de hiçbir futbolcuya nasip olmamistir. Türkçe’de bir deyim var; ’Iste filanca çok iyi ama bir Alex degil.’ Bu sadece spor için degil, her ortamda kullanilabilen bir deyim oldu. Sinan baskana tesekkür ediyoruz, ’Bir Alex degil’ diyemeyecegimiz bir teknik direktör getirdi, Alex’i getirdi.”

Törende konusmalarin ardindan gazetecilere ödülleri verildi.

Ihlas Haber Ajansi Muhabiri Suat Metin, ’Kusagi kirmizi gözü kara’ adli çalismasiyla Spor Haberi mansiyon ödülünü CHP Antalya Milletvekili Aliye Cosar’in elinden alrken, ’Yasam nefesi’ adli fotografiyla da Yilin Basin Fotografi ödülünü Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazici’dan aldi.

Ödül alan gazeteciler

Yazili Basinda Yilin Gazetecileri kategorisinde Haber dalinda Gazete Duvar’dan Ceren Deniz ‘Heykeli dikilecek dava–Savcinin büstünü yapti yine de ikna edemedi’ adli çalismasiyla ödül alirken, Arastirma-Inceleme dalinda ödüle layik eser bulunamadi. Mansiyon ödülünü Hürses Gazetesi’nden Selim Çelik, ‘Ihanetin arkasindaki büyük ittifak’ adli çalismasiyla aldi. Röportaj dalinda Incity Dergisi’nden Güldal Siginç ‘Dünyanin ilk insansi robotu–Sophia’, Köse Yazisi’nda Güney Haberci Aksu Gazetesi’nden Hilal Kara ‘Plancia Magna heykelini istiyor’ adli çalismasiyla ödül aldi. Spor Haber kategorisinde ödüle layik eser bulunamazken, mansiyonda Ihlas Haber Ajansi’ndan Suat Metin ’Kusagi kirmizi gözü kara’ adli çalismasiyla, Ekonomi dalinda da Anadolu Ajansi muhabiri Ayse Yildiz ‘Erkenci çilek ihracati’ çalismasiyla ödül aldi.

Televizyon kategorisinde haber dalinda Kanal V’den Sevgi Gümüs ile Kerim Osman Demirel ‘Ölüm tarlalari’ çalismasiyla, Jüri Özel Ödülü’nde TRT Antalya’dan Ceyda Muslu ve Sayit Ersan ‘Ismail ögretmen’ adli çalismasiyla, mansiyon ödülünde ise Anadolu Ajansi’ndan Oktay Özden ‘Parkenin topuklu antrenörü’ adli eseriyle ödüle layik görüldü.

Program dalinda ödüle deger eser bulunamazken, En Iyi Görüntü ödülü TRT Antalya’dan Ufuk Ulusoy’un ‘Tir soförü kadin’ çalismasina verildi.

Haber Fotografi kategorisinde ise Güncel Haber Fotografi dalinda DHA’dan Tolga Yildirim ‘Cumburlop’, Spor Haberi Fotografi’nda Akdeniz Manset Gazetesi’nden Ramazan Bozca ‘Antalyaspor kupada turladi’, Yilin Basin Fotografi ödülü de IHA’dan Suat Metin’in ‘Yasam nefesi’ adli fotografina verildi.

Kültür Sanat Haberi Fotografi dalinda ise ödüle layik eser bulunamadi.

Yilin Radyo Ödülü’nde ödüle layik eser bulunamazken, Sayfa Tasarimi kategorisinde Akdeniz Gerçek Gazetesi’nden Nihat Saraç’in 30 Agustos 2023 yilindaki 1. sayfa tasarimi ödül aldi.

Genç Iletisimci Ödülü kategorisinde Yazili Haber’de Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi’nden Doga Ari ‘Hastasini enkaz altinda bile yalniz birakmadi’ adli çalismasi, Görsel Haber’de Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi’nden Adilcan Özdemir ‘Atölyesinden çikarildi sanatini sokaga tasidi’ çalismasiyla, Tesvik’te ise AÜ Iletisim Fakültesi’nden Alev Ilyas ‘Geçmisin subayi simdinin sahafi’ ve Yasar Can Soylu ‘Su altinda sanatsal pozlar’ eseriyle ödüle layik görüldü.

Ödül törenine Antalya Valisi Hulusi Sahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalyaspor Baskani Sinan Boztepe, Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, belediye baskanlari ve baskan vekilleri, çok sayida STK baskani ve basin mensubu katildi.

Tören toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile