Agd Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Kulaç:

Agd Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Kulaç:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Hacı Ali Kulaç, son günlerde yaşanan intihar vakaları karşısında büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Karıncaya bile zarar vermekten sakınan bir milletin torunları nasıl oldu da en sevdiklerine hatta kendi canlarına bile gözünü kırpmadan kıyar hale geldi" dedi.

Kulaç, yaptığı açıklamada, toplumu ayakta tutan milli ve manevi değerlerde büyük bir erozyon yaşandığını ifade etti. Ahlaki değerlerin yavaş yavaş eridiğini kaydeden Kulaç, AGD olarak yaptıkları araştırmada bunun halk tarafından da kabul edildiğini savundu.

Halkın yüzde 86‘sının ahlaki değerlerin bozulduğunu düşündüğünü anlatan Kulaç, bunun ise bağımlılık yapan madde kullanımı, şans oyunlarına bağlanan umutlar ve çarpık ilişkiler olduğunu belirtti. TÜİK verilerine göre, ülke genelinde 2002 yılında 2 bin 301 intihar yaşanırken, 2009 yılında bu rakamın 2 bin 898‘e yükselerek yüzde otuz arttığını vurguladı. Özellikle son günlerde yaşanan intihar olaylarını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Kulaç, şöyle konuştu: "Evlat acısı yaşayan tüm ailelerimize

baş sağlığı, ölenlere ise rahmet diliyoruz. Ülkemizdeki intihar nedenlerine baktığımızda, hastalık, aile geçimsizliği, geçim zorluğu, ticari başarısızlık, hissi ilişki ve istediği ile evlenememenin yattığını görüyoruz. Bunları tetikleyen faktörlerin ise yüzde 20 ile alkol, yüzde 50‘sinde depresyon ve yüzde 10‘un da şizofreni olduğunu görüyoruz. Tüm bunların önüne geçmek için ortaya çözüm önerileri koyuyoruz. Öncelikle devletimiz insanlarımızı alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve

benzeri kötü alışkanlıklar ve cehaletten uzak tutmalıdır. Kaybettiğimiz milli ve manevi değerlerimiz yeniden kazandırılmalıdır. Sağlam aile yapısını teşvik eden tedbirler alınmalıdır."

Kahramanmaraş‘ta yaşanan intiharlarla ilgili olarak "intihar ve intihar nedenleri araştırma komisyonu" kurulmasını isteyen Kulaç, bir diğer neden olan ailenin geçimsizliğinin de kurulacak komisyon tarafından araştırılmasını istedi. Medyaya da büyük görev düştüğünü dile getiren Kulaç, bu tür haberlerin ekranlarda fazla yer bulmamasını, gençliğin spora teşvik edilmesi gerektiğini işaret etti.

Kulaç, sözlerinin sonunda Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin bin 440‘ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri umre ödüllü Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının sonuçlandığını bildirdi.

Yarışma kapsamında 5 bin adet soru kitapçığı dağıttıklarını ve bin 500 yarışmacının kendilere geri dönüş yaptığını ifade eden Kulaç, optik cevap kağıtlarının okutulması ile Merve Battı ve Songül Tiyek‘in umreye gitmeye hak kazandığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile