AGD'li Gençler, Isveç'te Kur'an'in Yakilmasina Tepki Gösterdi

AGD'li Gençler, Isveç'te Kur'an'in Yakilmasina Tepki Gösterdi

Anadolu Gençlik Dernegi Kirsehir Subesi (AGD), ’Kur’an’in Izinde Yürüyoruz’ adli yürüyüs ve basin açiklamasi gerçeklestirerek Isveç’te yasanan Kur’an-i Kerim’in yakilmasi olayini protesto etti.

Kirsehir’de Sanayi Camii’nde aksam namazi çikisi toplanan AGD üyeleri Cacabey Meydanina kadar slogan atarak yürüdü. Meydanda basin açiklamasi yapan grup ’Islam ve Kur’an-i Kerim’e yapilan saygisizligi affetmeyeceklerini vurguladi. AGD Kirsehir Subesi adina basin açiklamasini okuyan Hüseyin Aslan, Islam’in tüm insanligin saadet ve selameti için insanlara hitap ettigini belirterek Kur’an yakma provokasyonunun insanligin huzurunu ve bir arada yasama kültürünü hedef aldigini ifade etti.

Aslan, "Allah’in nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, magdura, yoksula, zorda ve darda olana, Islam’in adaleti ve hosgörüsü dogrultusunda kucak açtigimiz gibi, insanlarin huzuru için bir nizam ortaya koyan Islam’a uzanan elleri kirmasini da biliriz” dedi.

Insanlarin huzurunu ser odaklarinin bozdugunu aktaran Aslan, "Islam tüm insanligin saadet ve selameti için insanlara hitap etmektedir. Islam düsmanligi yapan ser odaklari, insanligin huzurunu, bir arada yasama kültürünü hedef almaktadir. Kur’an; insanlara iletilen canli bir hitaptir. Kur’an düsünenlere, aklini kullanabilenlere ithaf edilmis bir kitaptir. Kur’an uyusuk bedenleri hareketlendiren, insanliga yepyeni ufuk kazandiran ilahi bir nimettir. Kur’an ugruna en degerli seylerin feda edilecegi, hatta yolunda ölünebilecegi ilahi mesajlar manzumesidir. Efendimiz (s.a.v.) bir gün ashabina ilahi kelamin deger ve kiymetini ögretme adina söyle bir söz söyler: Gerçekten Allah bu kitap ile bazi topluluklari yüceltir, bazilarini ise alçaltir. Yücelten de, alçaltan da Allah’tir ve Kur’an’da açikça belirtmistir. Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde gerçeklestirilen hadsizligi, bu hadsizligi gerçeklestiren alçaklari ve buna izin verenleri kiniyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile