Agd Yaz Etkinlikleri Devam Ediyor

Agd Yaz Etkinlikleri Devam Ediyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aydın şubesi geleneksel yaz etkinlikleri programı başladı.

Milli ve Manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirme yolunda faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Başkan Şerafettin Akyüz, 2013 yılı yazı için gerçekleştireceği Yaz-Et (Yaz etkinlikleri) Programı kapsamında şu anda yaklaşık 100 öğrenciye program kapsamında eğitim verdiklerini söyledi.

Bu yıl ilk defa 2 farklı noktada yaz etkinlikleri düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği’nde yıl boyunca etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Anadolu Gençlik Derneği Aydın Şube Başkanı Şerafettin Akyüz, yaptığı açıklamada “Programın içeriğinde Temel Dini Bilgiler Seminerleri, Hz Muhammed (SAV)'in Hayatı, Peygamberler Tarihi ve Hayatları, Örnek Şahsiyetler, İslam Coğrafyası, Yarışmalar (Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması ,Esma-ül Hüsna, Ezan Okuma, İlahi-Marş, Bilgi Yarışması) İlmihal Bilgileri gibi ahlaki ve manevi eğitimlerin yanında Sosyal faaliyetler kapsamında da yüzme, futbol ve masa tenisi gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra gezi ve piknik gibi sosyal yönü de oldukça kapsamlı olan bir programlarla tüm öğrencilerimizi yaz etkinliklerimiz için kayıt yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Şerafettin Akyüz, açıklamasının devamında “Pozitivist bir sistem tarafından kardeşliğe, paylaşmaya ve merhamete verilecek bir not yoktur. Vahyin kültüre indirgendiği, zamanın kronolojilere iliştirildiği, yaşanmışlıkların iki satır yazıyla geçiştirildiği derslere rağmen yüreklerinde âlemlerin Rabbine, evrene, çevreye, topluma ve insana dair güzellikleri kaybetmeyen tüm öğrencilere selam olsun. Bu okulsuz günler, bilgi kirliliğinden arınmak, yaşamın anlamını öğrenmek, öğretilmeyenlerin farkına varmak; güneşin doğuşuna, yıldızların parıltısına, dağların heybetine şahit olmak; dalgaların, nehirlerin, rüzgârın, börtü böceğin sesini duymak; Kelam-ı Kadim’in çağrısıyla yenilenmek; kutlu yürüyüşün kutlu efendisi Hazret-i Muhammed (sas)’in yaşamından kesitler kuşanmak için yeni bir imkândır. Her birine her daim esenlikler dilediğimiz tüm gençlerimizi yaz tatilinde varlık sebebi kadim değerlerimizin yarınlara taşınması olan Anadolu Gençlik Derneklerimizle ve Temsilciliklerimizle buluşmaya çağırıyoruz. Hayat âlemlerin Rabbinin hoşnutluğu aranırken güzelleşir” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile