Agf Kurulması İçin Start Verildi

Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) kurulması için Antalya’da toplandı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı’nın da katıldığı Antalya toplantısında, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun (AGF) kurulması için start verildi.

Toplantıda; Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından AGF’nin kurulması kararı alındı.

Antalya’daki toplantıda Türkiye Gazeteciler Federasyonunda yaşanan süreci anlatan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı, “Antidemokratik seçim süreci ve 10 cemiyetin hukuka uygun olmayan gerekçelerle federasyondan ihracı, bizi temeli sağlam ve güçlü bir yapılanma konusunda çalışmaya sevk etti. Yaptığımız görüşme ve toplantılarda bölge federasyonlarının kurulmasından sonra konfederasyon kurulması konusunda görüş birliğine vardık. İlk olarak Karadeniz ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması yönündeki çalışmalardan olumlu sonuç alındı. Bugün de Antalya’da Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması çalışmalarında bir aradayız. Platformumuzla birlikte hareket eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile