Ağır bilanço

Ağır bilanço

Taksim'de, IMF ve Dünya Bankası toplantıları nedeniyle yapılan protesto gösterilerinde çıkan olayların bilânçosu ağır oldu. Olaylarda 11 banka binası, 5 işyeri, 6 kamu binası ile 8 resmi araç hasar gördü, 41'i bayan 100 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çevik Kuvvet polislerinin göstericilere önce tazyikli suyla, sonra da göz yaşartıcı gazla müdahale edildiği, ara sokaklara dağılarak tekrar polise saldıran göstericilere saat 15.00'e kadar çok sayıda müdahalede bulunulup grupların dağılmasının sağlandığı belirtildi.

Gösteriler sırasında, Sıraselviler Caddesi Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında göstericilerin arasında kalan bir Çevik Kuvvet polisinin ağır şekilde darp edilip linç girişiminde bulunulduğu ve silahının gasp edildiği açıklandı.

Taksim Meydanı, Gezi Parkı, AKM ve İstiklal Caddesi civarında 11 banka binası, 5 iş yeri, 6 kamu binası ve 8 adet polis aracına zarar veren ve polise saldıran göstericilerden 41'i kadın 100 kişinin yakalandığı anlatılan açıklamada, olayların yaşandığı bölgelerden ve göstericilerin üzerlerinden 3'ü kırılmış 10 adet molotofkokteyli, 29 adet sapan, 150 adet misket, çok sayıda bez afiş ile kar ve gaz maskeleri ele geçirildiği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile