Agir Tonajli Tirlar Tehlike Saçiliyor

Agir Tonajli Tirlar Tehlike Saçiliyor

Bilecik’te, kamyon, tanker, çekici gibi agir tonajli araçlarin sehir içi geçislerine kisitlama getirilirken, alternatif yollari kullanan agir tonajli tirlar tehlike saçiliyor.

30 Kasim 2023 günü Vali Sefik Aygöl baskanliginda kurum ve kuruluslarin yetkili temsilcileri ile Il Trafik Komisyonu toplanti gerçeklestirilmisti. Toplantida Osmangazi Mahallesindeki kavsak ile I. Organize Kavsagi arasinda kalan kisimda 3 bin 500 kilogramdan fazla yük tasimaciliginda kullanilan kamyon, tanker, çekici (tir) gibi transit geçis yapan büyük araçlara hafta içi tüm gün boyunca, sehir içini kullanma mecburiyeti olanlara ise; hafta içi sabah 07.30-10:00 ile ögleden sonra 16:00-19:00 saatleri arasinda kisitlama getirtildi. Bu saatler haricinde 1. OSB’ye giris yapacak tirlar, polis engelinden kurtulmak için Yenisehir Kavsagi’ndan Konuralp Caddesindeki kolejin rampa istikametini kullaniyorlar. Bu rampadan inis yapan agir tonajli tirlar ihtimal bir faciaya da davetiye çikariyorlar.

Okul velileri, "Allah korusun bir freni patlamasi durumunda bu agir tonajli tirlar okula girebilir. Burada yüzlerce ögrenci var. Okulun önü hemen bahçe, çocuklar bütün gün burada oyun oynuyor. Yetkililerden biran önce buna bir çözüm bulmalarini istiyoruz" dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile