'Ağız Ve Diş Sağlığı Sempozyumu '

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Özel, "Teknoloji ilerledi artık nanoteknoloji diş hekimliğine girdiği için beyaz dolguyu güvenli şekilde kullanabiliyoruz" dedi.

Özel, İzmit'teki bir otelde düzenlenen Ağız ve Diş Sağlığı Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, yapılan dolgunun ağızda uzun süre kalması gerektiğini söyledi.

Dolguda kullanılacak adeziv maddelerin doğru seçilmesi gerektiğini ifade eden Özel, iyi teşhisin ardından yapılacak röntgen incelemesinin dolguda önemli olduğunu dile getirdi.

Özel, ağız ve diş sağlığı Merkezlerinde diş hekimlerinin 10-15 dakikada dolgu bitirmeleri gerektiğini dile getirerek, "Aynı anda hastadan bilgiler almaları gerekiyor. Hızlı ve güvenli şekilde çalışmak gerekiyor. Amaç 15 dakikada dolgu bitirmek olmamalı, yapılan dolgu bir sene sonra dönecekse veya kanal tedavisi doğuracaksa yapılan işlem başarılı sayılamaz. Amacımız, dolgunun ağızda uzun yıllar hizmet etmesidir" şeklinde konuştu.

Günümüzde beyaz dolguların yaygınlaştığını anlatan Özel, şöyle konuştu:

"Estetik de ön planda olduğu için hastalarımız beyaz dolguya yöneliyor. Hastalarımız toplum içinde hastalarımız rahat gülmek istiyor, eliyle ağzını kapatmak istemiyor. Eskiden amalgam yani civalı dolgular çok kullanılıyordu. Onun sebebi beyaz dolgular nanoteknolojide üretiliyor ve 90'lı yıllarda beyaz dolgular piyasada yoktu, var olanlar da bugünkü kalitede değildi. Beyaz dolgular konusunda teknoloji son 20 yılda çok gelişti. Günümüzde rahatlıkla hem arka hem de ön dişlerde beyaz dolguları kullanabiliyoruz. Amalgam dolgu artık yavaş yavaş rafa kalkan bir materyal. Teknoloji ilerledi artık nanoteknoloji diş hekimliğine girdiği için beyaz dolguyu güvenli şekilde kullanabiliyoruz."

Sempozyumda daha sonra KOÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde görevli diş hekimlerine tıptaki güncel gelişmeler anlatıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile