Aglatan Dogum Günü Sürprizi

Aglatan Dogum Günü Sürprizi

Adana’da hayati boyunca dogum günü kutlamayan down sendromlu 23 yasindaki Ramazan için yapilan dogum günü sürprizinde annesi gözyaslarini tutamadi. Ramazan’in mutlulugu ise gözlerinden okundu.

Merkez Yüregir ilçesine bagli Koza Mahallesi’nde yasayan Feride (42) ve Zeki Elçiçek’in (43) 8 çocugundan en büyügü olan Ramazan (23), down sendromlu olarak dünyaya geldi. Dogdugundan bu yana saglik sorunlariyla bogusan Ramazan’in ailesi de maddi imkansizliklar nedeniyle evladinin dogum gününü hiç kutlayamadi. Geçtigimiz ay Adana’da faaliyet gösteren Ogün Abi Dernegi’ne ulasan anne Feride Elçiçek, evladinin 23. yas dogum gününü kutlamak istedigini söyledi.



Pasta alindi, sürpriz yapildi

Ogün Abi Dernegi ise bu istege kayitsiz kalmadi ve down sendromlu Ramazan için özel pasta yaptirilip sürpriz dogum günü partisi yapildi. Ramazan’in mutlulugu gözlerinden okunurken anne Feride Elçiçek ise evladinin ilk kez kutlanan dogum gününde gözyaslarini tutamadi.

Pastayi kesti, ilk dilimi kendisi yedi

Mumlari üfledikten sonra Ogün Abi Dernegi baskani Ogün Sever Okur ile birlikte pastayi kesen Ramazan, kestigi pastadan ilk dilimi yedi.

“Hiç dogum gününü kutlayamadik”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan anne Feride Elçiçek, çok mutlu oldugunu söyledi.

Elçiçek, “Çok duygulandim. Çünkü Ramazan benim en kiymetlim. Kendisi 2 aylik oldugunda down sendromlu oldugunu ögrendik. Kalbinde 3 tane delik vardi ve ameliyat oldu. Sürekli hastanelerde kaldik. Bu yasa geldi ama hep hastaneye gidiyoruz. Hiç dogum gününü kutlayamadik. Bugün çok mutlu oldu. Ilk defa oglumun dogum gününü kutladik. Ben onun dogum gününü kutlamayi hep istiyordum ama bir türlü kismet olmadi. En azindan bugün oglumun yüzü güldü” ifadelerini kullandi.

“Ilk kez kendi pastasini yedi”

Ogün Sever Okur ise Ramazan’in mutlulugu nedeniyle çok duygulandigini anlatarak, “Ramazan’i uzun zamandir taniyorum ve ailesinden onun bugün dogum günü oldugunu ögrendim. Bizlerde ona böyle sürpriz yapalim istedik. Bu tarz organizasyonlari sürekli yapiyoruz. Baskasinin dogum günü olsa bile pastasini dezavantajli bölgelerde yasayan çocuklara gönderenler oluyordu. Ramazan her pasta geldiginde kosarak yanimiza geliyordu. Bu seferde kendi dogum gününü kutladi. Ilk kez kendi pastasini yedi. Annesi ve biz çok duygulandik” dedi.

Öte yandan Ogün Sever Okur dezavantajli bölgelerde yasayan çocuklarin dogum günlerini kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile