Agri'da Binlerce Kisi Siyer Yarismasi'na Katildi

Agri'da Binlerce Kisi Siyer Yarismasi'na Katildi

Peygamber Sevdalilari Vakfi tarafindan "O’nu Oku, O’nu Yasa" temasiyla düzenlenen Siyer Yarismasi’na Agri’da binlerce kisi katildi.

Agri merkez ve ilçelerde olmak üzere bir çok noktada gerçeklestirilen yarismaya, 7’den 70’e her yastan binlerce kisi katilim sagladi.

Aylar öncesinden kayitlar alinarak, sinav için yogun çalismalar yürütüldü. Yogun kar yagislari ve olumsuz hava sartlarina ragmen binlerce kisi yarismaya katilmak için kayit yaptirdi. Yogun çalisma ve hazirliklarin ardindan bugün vatandaslarin yogun katilimiyla yarisma gerçeklestirildi.

Yarismanin yapilacagi merkez ve okullardaki görevliler, sabahin erken saatlerinde, görev alacaklari okul ve ilçelere gittiler. Okullun girislerine, sinava gireceklerin isimleri ve siniflarinin yazildigi listeler asildi. Yarismaya gelenler bu listelere bakarak, siniflarina girdiler. Salon ve sinif görevlileri tarafindan gelenlere yardimci olundu.

Hava sicakliginin Agri’da eksi 15 dereceyi bulmasina ragmen yarismaya katilimin yüzde 90 oranini yakaladigini belirten Peygamber Sevdalilari Vakfi Agri Temsilcisi Arif Yilmaz "Suan hava sicakligi eksi 15 derece. Soguk havaya ragmen hamdolsun yarismacilar akin akin sinava girecekleri okullara geldiler, çok ciddi bir ilgi var. Kentimizde sinava katilim orani yüzde 90 oranindaydi. Yaklasik 5 aylik bir çalismanin neticesinde bu organizasyon gerçeklesti, bu noktada gerek Milli Egitim Müdürlügü gerek Agri Belediyesi ve gerekse Agri Il Müftülügü emekleri söz konusu, yardimci oldular, duyuru yaptilar tesekkür ediyoruz kurum yetkililerimize. Sorunsuz bir sekilde sinavi gerçeklestirdik. Hamdolsun bu sinav kaybeden olmayan bir sinav, Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesselem)’in hayatini ögrendi katilimcilar. Aslolan budur, Peygamber Efedimizin hayatinin ögrenilmesi, amacimizda budur." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile