Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesinde düzenlenne programda, okuldaki 90 öğrenci ile 15 öğretmene tablet bilgisayar verildi.
Gelişen bilim ve teknolojiler toplumlarda büyük gelişmelere ve değişimlere neden olduğunu ifade eden Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, bu değişimlere ayak uyduramayan toplumların çağın gerisinde kalarak uygar medeniyetlerin seviyesine ulaşamadığını söyledi.
Eğitim bir toplumun şah damarı olduğunu belirten Dursun, "Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri toplumu, milleti yararına kullanan bireyler, güçlü ve nitelikli kişiler olarak kabul edilmektedir. Güç, bilgi demektir. Gücü elinde bulunduran milletler, geleceğe yön vereceklerdir" dedi.
Dursun, "Bizlerde ülkemizi, Ağrımızı muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma ve üstüne çıkarma ilkesini kendimize hedef almış eğitimcileriz. Bu tablet bilgisayarları amacına uygun kullanmanızı ve teknolojiye hakim olmanızı istiyorum. Öğretmen ve öğrencilerimiz bugüne kadar kara tahta, kağıt üzerinde yaptığı ya da kağıt üzerinde takip ettiği birçok şeyi artık elektronik ortamda takip etme imkanını bulacak. Bu tabletlerin hepinize hayırlı olmasını temenni eder, derslerinizde başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
Ağrı'da Fatih Projesi
Ağrı'da Fatih Projesi kapsamında, 105 tablet bilgisayar dağıtıldı.



















