Agri'da Gönüllü Ögretmenler Arama Ve Kurtarma Tatbikati Yapti

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin: 'Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde kurdugumuz bu ekiple doga olaylarina karsi her zaman hazir olmak istiyoruz'.

Agri'da, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) görevlilerince gönüllü 55 ögretmenlere halatla yüksekten inme, iple istasyon kurma ve kuyudan kedi kurtarma gibi egitimler verildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde afetlere hazirlik amaciyla olusturulan Arama Kurtarma Birliginde (AKUB) yer alan gönüllü ögretmenlere yönelik AFAD görevlilerince bir haftalik arama kurtarma egitim programi düzenlendi.

Programda ekiplerce ögretmenlere ilk olarak arama ve kurtarma çalismalariyla ilgili teorik bilgiler verildi.

Ardindan Devlet Su Isleri (DSI) yerleskesinde bulunan metruk binalarin oldugu bölümde uygulamali olarak devam eden programda, ögretmenler enkazda arama kurtarma çalismasi yapti.

Tatbikatta ip kullanimi, dügüm atma ve yüksekten iple inme egitimi alan ögretmenler, senaryo geregi 5 katli bir binanin 3. katindan halatla bahçeye indi.

Ardindan buradan binanin zemin katina geçip yine halatla binanin bodrum katina iple inen ögretmenler, senaryo geregi burada mahsur kalan bir kediyi kurtardi.

Gönüllü ögretmenlerin halatla yüksekten inme, iple istasyon kurma ve kuyudan kedi kurtarma tatbikatlari gerçegini aratmadi.

Program, insani yardim amaçli çadir kurma egitiminin ardindan sona erdi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, gazetecilere yaptigi açiklamada, 2 yil önce gönüllü ögretmenlerin katilimiyla arama kurtarma egitimlerine basladiklarini ve egitim alan ögretmen sayisini artirmayi planladiklarini söyledi.

AFAD ekiplerince ögretmenlere her türlü teorik ve uygulamali egitimin verildigini belirten Tekin, söyle konustu:

"Ülkemiz dogal afetlerin oldugu bölgedir. Özellikle deprem, yangin ve sel baskinlari gibi doga olaylari yasanabiliyor. Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde kurdugumuz bu ekiple doga olaylarina karsi her zaman hazir olmak istiyoruz. Sag olsun AFAD Il Müdürlügü 2 yildir bizden desteklerini esirgemiyor, egitimler noktasinda bize her türlü destegi verdiler. Arkadaslarimizin sahada ne kadar yetenekli olduklarini ve egitimlerin ne kadar faydali oldugunu kendim de gördüm. Gururlandik ve mutlu olduk."

AKUB Il Sorumlusu Muhammed Çiftçi de yaklasik 2 yildir düzenli olarak hafif arama ve kurtarma egitimlerine katildiklarini ve yardimci unsur olarak AFAD ekiplerine destek olduklarini belirtti.

Gönüllü ögretmenlerden Melek Çirak ise yüksekten inme, enkazda arama ve kurtarma çalismalarinin zorlu ancak güzel geçtigini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile