Ağrı'da Karla Kaplı Köy Yolları Açılıyor

Ağrı'da Karla Kaplı Köy Yolları Açılıyor

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Sühandağı eteğindeki köy ve mezralarda kar kalınlığı 3 metereye ulaştı. Özel İdare ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Patnos İlçe Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ağır kış şartlarına rağmen kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarına devam ediyor. Özellikle dağ köylerinin yollarında bulunan kar kalınlığının 2-3 metreyi bulması ve tipiden dolayı açılan yolların tekrar kapanması çalışmaların güçlükle ilerlemesine neden oluyor. Ekipler, dik yamaçlarla çevrili arazide çığ düşme ihtimali olduğunu buna rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Yol açma çalışmaları sırasında eğitime ara verilen, cenazesi ve hastası olan köylere öncelik tanınıyor.

Çiçek Köyü'nün Zorova merasında yaşayan Nesim Yıldızhan, kış mevsiminin bu yıl çok çetin geçtiğini ifade ederek, 'Bu yol ilk kardan düştüğünden beri üçüncü kez açılıyor. Yaklaşık 42 gündür köy yolumuz tipi ve fırtınadan dolayı kapalı bulunuyordu. Özel idare ekipleri yolu açıp geri döndüklerinde tekrar yolun kapalı olduğunu belirttiler. Bizlerde bu tipi ve fırtınanın dinmesinden sonra yollarımızın açılması talebinde bulunduk. Rabbime binlerce şükür olsun ki köyümüzde 42 gündür herhangi bir hasta veya bir olay meydana gelmedi. ' dedi.

Patnos Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa ise Kasım ayının 11 'inden itibaren kar yağışının bölgede etkili olduğunu, yaklaşık 5 aydır geceli gündüzlü ekiplerle yolları açmak için çalıştıklarını söyledi.

'Bu 5 ay zarfında yaklaşık 150 hastamızı kurtardık' diyen Kısa, 'Taşımalı eğitimin yapıldığı köy ve mezra yollarının açık olması öncelik hedefimizdi. Eğitim öğretimden sonra izlediğimiz yol Cenaze ve hasta kurtarma oldu. Bizler 92 köy 76 mezra olan şehrimizde herhangi bir ihtimali göz önüne alarak planlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize ciddi destek veren valimiz Ali Yerlikaya 'ya,İl Özel İdare Müdürü Cesim Gökçe 'ye Patnos Kaymakamımız Fehmi Sinan Niyazi 'ye ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile