Agri'da TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine Modern Kütüphane Kazandirildi

Agri'da TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine Modern Kütüphane Kazandirildi

Istanbul Köy Çocuklari Okusun Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan Agri TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaptirilan 75 metrekare alaninda modern kütüphanenin açilisi törenle gerçeklestirildi.

Törene Vali Yardimcisi Ahmet Rasit Orhan, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, Egitim Bir Sen Agri Sube Baskani Süleyman Gümüser, Gazeteciler Cemiyeti Baskani Alaettin Aslan, Basin Birligi Agri Sube Baskani Nuri Bayram, Istanbul Köy Çocuklari Okusun Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Sinan Özbilgi, Çukurçayir köyü muhtari Yavuz Özen ve okul müdürleri katildi.

Vali Yardimcisi Orhan, Il Milli Egitim Müdürü Kökrek ve beraberindekiler tarafindan kütüphanenin açilis kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi ve bilgi alindi.

Il Milli Egitim Müdürü Kökrek, yaptigi konusmada,"Kitaplar bilgi hazinesidir. Okumak, ufuklarimizi genisletir, zihnimizi gelistirir ve hayal gücümüzü besler. Kütüphaneler ise bu hazineye ulasmamizi saglayan en önemli kurumlardir. Özellikle de ögrencilerimiz için kütüphaneler, arastirma yapma, yeni seyler ögrenme ve farkli bakis açilari kazanma imkani sunan essiz ortamlardir. Bu kütüphanenin okulumuza kazandirilmasi, egitim camiamiz için büyük bir kazanimdir. Artik ögrencilerimiz, genis bir yelpazedeki kitaba kolayca ulasabilecek, derslerinde ihtiyaç duyduklari bilgileri bulabilecek ve bos zamanlarinda okuyarak keyifli vakit geçirebileceklerdir. Ben inaniyorum ki, bu kütüphane okulumuzda okuma aliskanliginin gelismesine ve daha donanimli bireyler yetistirmemize önemli katkilar saglayacaktir. Son olarak, bu güzel kütüphanenin okulumuza kazandirilmasinda emegi geçen dernek baskani Sinan Özbilgi’ye tesekkür ediyorum." dedi.

Dernek baskani Sinan Özbilgi ise yaptigi konusmada,"2017 yilindan bu yana, ihtiyaç sahibi minik ögrencilerimizin yüzlerinde tebessüm olusturmak için durmadan çalisiyoruz. Kirtasiye, kitap, giyim gibi temel ihtiyaçlarinin yani sira dogum günü pastalari ve çesitli hediyelerle de kalplerine dokunmaya gayret ediyoruz. Birçok köy okulumuzun bakim ve onarimlarini üstlenerek daha güvenli ve konforlu bir egitim ortami sagliyoruz. Kütüphanesiz okullarin da yalniz kalmamasi için 2017’den beri 9 okula kütüphane kurduk. Kitaplarla donatilmis bu kütüphaneler sayesinde ögrencilerimiz bilgiye ve hayal gücüne uzanabiliyor. Allah’in izniyle, bu anlamli yolda ihtiyaç sahibi ögrencilerimize ve okullarimiza kütüphane kurmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile