Agri Dagi'nda Hayatini Kaybeden Dagcilarin Cenazeleri 5 Gün Sonra Indirildi

Agri Dagi'nda Hayatini Kaybeden Dagcilarin Cenazeleri 5 Gün Sonra Indirildi

Agri Dagi’nda tirmanis yaparken olumsuz hava sartlari nedeniyle hayatini kaybeden Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgin’in cenazeleri, 5 gün süren yogun çalismalarin ardindan dagdan indirildi.

20 Temmuz’da gerçeklesen olay sonrasi baslatilan arama kurtarma çalismalari neticesinde dagci Dilek Gökbulak (45) ve Muhammed Halim Dalgin’in (58) cansiz bedenlerine 22 Temmuz’da ulasilmisti. Arama kurtarma çalismalarina Agri, Adana, Bursa, Kahramanmaras, Sakarya, Istanbul, Afyonkarahisar, Izmir, Ankara ve Rize illerinden gelen toplam 53 AFAD personeli, 12 jandarma görevlisi, 30 UMKE personeli, 2 yerel rehber ve Emniyet Genel Müdürlügü’ne bagli bir insansiz hava araci katildi.

Dagin 4.200 rakimli kamp bölgesinde bulunan ekiplerden 23 kisi ve 2 yerel rehber, gece saatlerinde tirmanisa geçerek sabaha dogru 4.900 metre rakima ulasti. Ekipler, cenazeleri sedyeye alarak buzul alandan düzlük alana çikardiktan sonra inise geçti. 4.200 metre rakimdan bir at ile tasinan cenazeler, 3.200 metreye ulastiktan sonra araçlarla Dogubayazit’a gönderildi.

Agri Valiligi’nden yapilan açiklamada, "Dogubayazit ilçemizin Agri Dagi mevkiinde tirmanis yapan D.G. (45) ve M.H.D. (58) isimli iki vatandasimizin 5.050 rakimda kafileden ayrildiklari ve kendilerinden haber alinamadigi yönünde 20.07.2024 Cumartesi günü saat 11.40’da alinan ihbar üzerine Valiligimiz ve Afet ve Acil Durum Baskanligi koordinesinde arama kurtarma çalismalari baslatilmis olup, 22.07.2024 Pazartesi günü saat 05.48’de iki vatandasimizin cansiz bedenine ulasilmis ve Agri, Adana, Bursa, Kahramanmaras, Sakarya, Istanbul, Afyonkarahisar, Izmir, Ankara ve Rize Il AFAD Müdürlüklerinden 53, jandarmadan 12, UMKE’den 30 olmak üzere toplam 95 personel ve profesyonel dagci personel, 2 yerel rehber ve EGM’de görevli 1 IHA’nin katilimiyla yapilan özverili çalismalar neticesinde iki vatandasimizin cansiz bedenleri 25.07.2024 Persembe günü saat 19.30 itibariyle olay bölgesinden indirilmistir. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza tekrardan Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakinlarina bassagligi dileriz" ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile