Agri'daki IHA-SIHA Destekli Operasyonda Yarali Kurtulan Terörist Kirsalda Yakalandi

Iran uyruklu terörist Kamuran Siddiki ile ona yardim ettikleri iddia edilen iki zanli tutuklandi.

Agri'nin Patnos ilçesinde 22 Temmuz'da aralarinda sözde eyalet sorumlusunun da bulundugu 3 teröristin etkisiz hale getirildigi IHA-SIHA destekli operasyonda yarali kurtulan "Lesker" kod aldi terörist Kamuran Siddiki, Diyadin ilçesi kirsalinda yakalandi.

Patnos ilçesindeki 3 teröristin etkisiz hale getirildigi operasyonda yarali kurtulan Iran uyruklu "Lesker" kod aldi terörist Kamuran Siddiki'nin Diyadin ilçesi kirsalinda bir aileye sigindigi tespit edildi.

Jandarma ekiplerince yeri tespit edilen teröristi yakalamak için bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda terörist Siddiki ve aileden iki kisi gözaltina alindi.

Siddiki'nin üzerinde terör örgütü PKK'ya ait çok sayida örgütsel doküman, bir kalasnikof, bir tabanca, yasam malzemesi ve ilaç ele geçirildi.

Il Jandarma Komutanligindaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen terörist Siddiki ve ona yardim ettikleri iddia edilen iki zanli, savcilik sorgusu sonrasi çikarildiklari Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.

Eren-15 Operasyonu kapsaminda Agri'nin Patnos ilçesi Kartevin Dagi bölgesinde, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanliginca 22 Temmuz'da ortak operasyon düzenlenmisti.

Jandarma IHA-SIHA destekli operasyonda, aralarinda terör örgütü PKK tarafindan yeni görevlendirilen sözde Erzurum eyalet sorumlusunun da yer aldigi 3 terörist silahlariyla birlikte etkisiz hale getirilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile