Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “engelsiz Okul” Konulu Konferans Verildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “engelsiz Okul” Konulu Konferans Verildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Engelsiz Okul’ projesi kapsamında her hafta kentteki liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilere seminer verilirken üniversiteyi de yakından tanıma imkanı sağlanıyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından Ağrı’daki lise öğrencilerine yönelik Engelsiz Okul projesi kapsamında, Türkiye’de ki engelli ve engellilerin toplumla bütünleşme sorunlarını anlatan konferanslar veriliyor. Üniversitede konferansların yanı sıra, öğrencilere üniversite kampüsündeki sınıfları, laboratuvarları, spor salonlarını ve sosyal alanları görme imkanı sağlanıyor. Proje kapsamında bu hafta Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri üniversiteyi gezerek tanıma imkanı buldu. Liseli öğrenciler Merkezi Yemekhanesinde yemek yiyerek bir süre burada Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet Biber ile sohbet etti. Üniversite gezisi sonrası Nezehat Çeçen Konferans Salonunda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Öztürk’ün konuşmacı olduğu konferansta öğrencilere engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlatan video gösterimi sunuldu. Engelli sayısı ile ilgili istatistiki bilgiler veren Öztürk, “Türkiye’de 8.5 milyon engelli bulunuyor. Yüzde ellisi eğitim alabiliyor ve bunların ancak yüzde 4’ü üniversite eğitimi alabiliyor” dedi.

İletişimsizlik ve eğitimsizliğin engellilerin bizimle bütünleşememelerine neden olduğunu ifade eden Öztürk, “Türkiye’de ki 8.5 milyon engellinin 4’te 3’ü açlık sınırının altında yaşıyor, engelli vatandaşlar istihdam noktasında sorunlar yaşıyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile