Ağrı Şeker Fabrikası, bu yıl 180 bin ton pancar işleyecek

Ağrı Şeker Fabrikası'nda 2010-2011 dönemi Şeker Pancarı Alım Kampanyası törenle başlatıldı.

Törende konuşan Fabrika Müdürü Sebahattin Çömle

Ağrı Şeker Fabrikası'nda 2010-2011 dönemi Şeker Pancarı Alım Kampanyası törenle başlatıldı.

Törende konuşan Fabrika Müdürü Sebahattin Çömlekçi, Ağrı Şeker Fabrikası'nın 1984'te işletmeye açıldığını belirterek, fabrikanın bu yıl 211 bin ton pancardan net 180 bin ton pancar işleyeceğini kaydetti. Müdür Çömlekçi, üretilen pancar miktarının her geçen gün düştüğünden yakınarak, her şeye rağmen çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Çömlekçi, çiftçiye iş imkanı sunmaya devam edeceklerini söyleyerek, ''Fabrikamız, geçen yıl 122 bin 500 ton pancar işleyerek, 16 bin 233 kristal şeker, 4 bin 821 ton melas. 33 bin 578 ton da sıkılmış küspe elde etmiştir. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne ihraç edeceğimiz 4 bin ton şekerden 3 bini ihraç edilerek, yıl sonuna kadar geri kalan tonlar da ihraç edilecektir. Tüm bu üretime karşılık olarak 2009 yılında çiftçimize 115 ton/TL taban fiyatından 14 milyon 800 bin TL ödeme yapılmıştır.'' dedi.

Çömlekçi, fabrikada yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, üretilen pancar miktarının son yıllarda azaldığını dile getirerek, yeterli talep olmaması nedeni ile 97 bin ton kota iadesi yapıldığını, bu kotaların da ek kota isteyen diğer fabrikalara aktarıldığını belirtti.

Törende, kurban kesimi ve yapılan duaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyelerinin şeker pancarı üretiminde dereceye giren çiftçilere hediye vermesiyle son bulan törene; Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan, diğer daire amirleri ile çiftçiler ve fabrika çalışanları katıldı. Bu arada program öncesi biraraya gelen bazı pancar üreticileri, fabrikaya giden yolun bozuk olduğunu ve büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yolun yapılması için yetkililerden acil çözüm beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile