Ağrı Suçatağı Devlet Hastanesi'nin İnşaatı

TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Ömer Faruk Karabayır, 350 yataklı Ağrı Suçatağı Devlet Hastanesi'nin inşaatına ilişkin, "Hastaneyi 2015 Ekim ayında teslim etmeyi düşünüyoruz ama iklim şartları el verdiği sürece daha önce teslim etmeye çalışacağız" dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile il merkezinde yapımı devam eden hastane inşaatını gezerek bilgi alan Karabayır, burada yaptığı açıklamada, bir önceki müteahhitle birtakım sıkıntılar yaşandığını, o firmanın sözleşmesini feshettiklerini ve şimdi hızlı bir şekilde yeni firmayla inşaata başladıklarını söyledi.

Karabayır, şu anda hastane inşaatında yaklaşık 200 kişinin çalıştığını ve bu sayının önümüzdeki süreçte 500 kişiye kadar çıkacağını belirterek, "Hastaneyi 2015 Ekim ayında teslim etmeyi düşünüyoruz ama iklim şartları el verdiği sürece daha önce teslim etmeye çalışacağız. Hastanemiz en üst donanımlara sahip bir hastane olacak. Tamamlandığında da tüm birimleriyle tam teşekküllü bir hastane olarak Ağrılılara hizmet verecek" diye konuştu.

Milletvekili Çelebi de aldıkları bilgiler doğrultusunda devlet hastanesinin 2015 yılının 29 Ekim'inde Ağrılıların hizmetine sunulacağını kaydederek, şöyle devam etti:
"Ama bizim özellikle TOKİ ve ilgili firmadan beklentimiz vardı. O da çift vardiya çalışmalarıydı. O beklentimiz de gerçekleşti ve bundan sonraki süreçte çift vardiya çalışacaklar. Ağrı'da inşaat sezonu 5 aydır. İklim el verirse biz 2015'in 29 Ekimi'ne değil belki daha önce de bitirebiliriz. Tabii bu kesin bir söz değil ama kesin bir sözümüz var. O da hastanemizi 2015'in 29 Ekimi'ne Ağrıların hizmetine açmaktır."
Çelebi, yapımı devam eden devlet hastanesinin bölge için son derece önemli olduğunu, ilk planda 350 yatak kapasiteli düşünülen hastanenin kapasitesini 400 yatağa çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, 10 ameliyathane, 35 yoğun bakım ünitesi ve tüm birimleri ile tam teşekküllü olacak hastanenin açılmasıyla sağlık hizmetindeki kalitenin daha da artacağını vurguladı.
Milletvekili Çelebi, hastanenin açılmasının ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi açılması için de çalışmalara başlayacakların sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile