Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan sehitlerin anisini nesilden nesile aktarmak için her yil düzenli olarak yapilmasi planlanan "Sancak Kosusu" Türkiye’de es zamanli olarak Agri’da da il özel binasi önünden basladi.
25 sporcunun katilimi ile gerçeklesen kosu, Abide Meydani’nda sona erdi.
Her yil düzenli olarak yapilmasi planlanan ve bu yil ikincisi düzenlenen Sancak Kosusunda sporcular kiyasiya mücadele etti. Sosyal mesafe kurallarina riayet edilerek gerçeklestirilen kosuda sporcular Milli birlik ve mücadele mesaji verdi.
Kosunun finalinde sancagi en son tasiyan özel sporcu Süleyman Emin Erim, Sancagi Agri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Çalgan’a teslim etti.
Kendisine verilen sancagi öperek teslim alan Il Müdürü Çalgan, “Gençlerimiz adeta vatan, millet ve bayrak askiyla mücadele etti her birini tebrik ediyorum. Bu gençlik oldukça Allah’in izni ile Sanli bayragimiz hiçbir zaman inmeyecektir. Hainlere 15 Temmuz gecesi Milli birlik içinde bir ders verdik. Bu gençler bu millet destan yazdigimiz o geceyi unutmayacak ve unutturmayacak” ifadelerini kullandi.
Agrida '15 Temmuz Sancak Kosusu' Düzenlendi
Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsaminda “Demokrasi bilinci, elden ele tasinan bir bayrak yarisidir” sloganiyla 15 Temmuz sancak kosusu düzenledi.



















