Agrilarindan Kurtuldu, Boyu Bir Günde 5 Santim Uzadi

Agrilarindan Kurtuldu, Boyu Bir Günde 5 Santim Uzadi

Amasya’da omurgasindaki egrilik ameliyatla düzelen kadinin boyu bir günde 5 santim uzadi. Bes yildir yasadigi saglik problemlerinden 8 saat süren operasyonla kurtulan 55 yasindaki Sadiye Çakici, bir gün sonra ayaga kalkarak yürümeye basladi.

Vücudunda geçmek bilmeyen agrilar ve sol ayagindaki kismi felç nedeniyle Özel Amasya Kolmed Hastanesi’ne basvuran hastaya bir dizi tetkik yapildi. Skolyoz tanisi konulduktan sonra ameliyata karar verildi.

Omurgasinda olusan egriligi basarili bir operasyonla düzeltilip sagligina kavusan evli ve 3 çocuk annesi Çakici, “Yol yürüyemez, yemek yapamaz, küçük bir poset bile tasiyamaz haldeydim. Iyice kamburlasmistim. Eskiden 1,72 olan boyum 1,67’lere kadar düsmüstü. Su an yine ayni boydayim. Boyum 4,5 santim uzadi” dedi.



“Hastamizi 8 saat süren ameliyatin ertesi günü yürüttük”

Omurgada egrilik ve durus bozukluklari ile olusan skolyoz rahatsizligi tanisi koydugu hastasinin ameliyatini yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Opr. Dr. Önder Taskin, “Hastamizi 8 saat süren ameliyatin ertesi gün yürüttük. Ayagindaki kuvvetsizlik çok hizli bir sekilde düzeldi. Artik yürüyebiliyor. Ayakta uzun bir süre kalabiliyor” diye konustu.

Taskin, benzer saglik problemleri olanlarin alanlarinda uzman doktorlara basvurmalarini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile