Ağrılı Muhtarlar, Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Etti

Ağrı Valiliği tarafından organize edilen program kapsamında muhtarlar Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aynalı Çarşı, Seyit Onbaşı, Mecidiye Tabyalarını ziyaret eden Ağrı heyetinin, buradan Çanakkale Şehitlik Abidesi'ne geçtiği bildirildi.

Şehitler için dua okuyan muhtarların, Ağrılı şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiği belirtildi.

Programı değerlendiren Ağrı Muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan, geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yıllar öncesinde, şu anda üzerinde yaşadığımız toprakları canlarını feda ederek korumuş dedelerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Burada ülkenin her tarafından şehitlerimizin kabirleri var. Kürt, Türk herkes yan yana yatmakta. Bu vatanı beraber kurtarmışlar. Bu tabloyu görme fırsatını bizlere sunduğu için Valimiz Ali Yerlikaya'ya teşekkür ediyoruz.''

Şehitlik ziyaretinden sonra Vali Yardımcıları Murat Güven, Mahmuthan Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe ile Muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Turan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Murat Güven tarafından Çanakkale Valisi Turan'a Ağrı Dağı Tablosu ve Ağrı balı hediye edilirken, Vali Turan da Çanakkale Şehitliği Anıt figürünü hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile