Ağrılı Ülkücülerden Sırrı Sakık’ın Sözlerine Tepki

Ağrılı Ülkücülerden Sırrı Sakık’ın Sözlerine Tepki

Ağrı Ülkü Ocakları Başkanı Selahattin Aktaş; BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın Bursa, Sakarya ve Afyonkarahisar’da Kürtlere yönelik saldırıların ülkü ocakları tarafından desteklendiği yönündeki iddiasına sert tepki gösterdi.

Kağızman Caddesi’nde bulunan Ülkü Ocaklarında basın açıklaması yapan Ağrı Ülkü Ocakları Başkanı Selahattin Aktaş, kaynağını ihanetten, "cesaretini terör ve onun siyasal uzantılarından alan bu tür suçlamaların ülkücüleri yıldırmayacağını" belirterek, ”Ülkücünün eskisi yenisi yoktur. Hangi ürünün eskisiyle yenisi arasında fark olduğu da herkesin malumudur. Türk ile Kürt’ün farklı olduğu noktasında öne sürülen iddialar, ülkücü hareketin hiçbir döneminde gündeminde olmamıştır. Nitekim Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, ‘Biz ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk’tür. Onlar ne kadar Kürt’se biz de o kadar Kürt’üz. Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz. Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da Elhamdülillah Müslüman’dırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı Peygamber’in ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız’ sözleri, ülkücü hareketin temel duruşunu yansıtmaktadır. Türk milliyetçiliği hareketinin merhum Başbuğ’u böyle bir fikriyata sahipken bizi ayrım yapmakla, ırkçılıkla suçlamak, utanma duygusunun yitirildiğinin göstergesidir. Aynı zamanda şu da unutulmamalıdır ki, ülkücü hareket içerisinde Kürt kökenli şehitler ve gaziler bulunmaktadır. Bu yapılan açıklama onların hatıralarına ve ailelerine yapılan saygısızlıktan başka da bir anlam içermemektedir” dedi.

Sırrı Sakık, Meclis kürsüsünden Bursa, Sakarya ve Afyonkarahisar’da Kürtlere yönelik saldırıların ocaklarımız tarafından desteklendiğini iddia etmiş, pek tabii olarak da bu yalan senaryoyu ispat edebilecek hiçbir delil göstermemiştir" diyen Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Üstelik yalanını yüzüne vuran MHP milletvekillerine, ‘Çirkin sesinizi çıkarmayın. Bu ülkede sizin politikalarınızla bu savaş devam ediyor. Ret ve inkar politikalarının yansımasıdır’ demiştir. Bu sözü ile PKK’ya karşı yürütülen mücadeleyi savaş olarak nitelendirmektedir. Oysa savaş terör örgütü ile bir hukuk devleti arasında değil, eşitler arasında cereyan eder. Kendini hiçbir devlete ait hissedememiş ve devlet terminolojisinden habersiz olan insanların bu tür yanlış ifadeler kullanması olağandır. Daha bir süre önce ‘Çanakkale’ye bakın. Orada sadece sizin atalarınız savaşmadı. Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz. Hiç kimsenin bir tek halka hakaret etme hakkı yoktur’ diyen Sakık’ın ret ve inkar politikasından dem vurup ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığını söylemesi de son derece gülünçtür. Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi'nde bince Kürt kökenli ülkücü vardır. Bu ayrımı yapan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ı şiddetle kınıyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile