Agrisiz Ve Acisiz Ameliyatlar Denizli Ilk Kez Tekden'de Basladi

Agrisiz Ve Acisiz Ameliyatlar Denizli Ilk Kez Tekden'de Basladi

Denizli’de ameliyat sonrasi agrilardan korkarak ameliyat olmaktan çekinen hastalar, Özel Tekden Hastanesi’nde kentte ilk olarak baslatilan Epidural Katater uygulamasiyla ameliyat sonrasi agrilari hissetmeden iyilesip taburcu oluyor.



Denizli’de yasayan Burcu Kasikçi, uzun süredir olmak istedigi estetik karin germe ameliyatini agri korkulari nedeniyle erteledi. Kasikçi yaptigi arastirmalar neticesinde Epudural Kateter uygulamasi ile ameliyat sonrasi agrilarinin yasanmadigi Tekden Hastanesi’nde ameliyat olmaya karar verdi. Özel Denizli Tekden Hastanesi doktorlarindan Anestezi ve Reanimasyon Uzmani Dr. Zekeriya Gökalp ile görüsen hasta ’Agri pompasi’ olarak da bilinen Epidural Katater uygulamasi ile ameliyat sonrasi hiç agri çekmeden ameliyatini oldu. Ameliyat sonrasinda hiç agri hissetmeyen Kasikçi kisa sürede yürümeye basladigini ve hiç agri çekmedigini ifade etti.



Hastalarin ameliyat sonrasi süreçte agri duymamalari için çalismalar yaptiklarini ifade eden Uzm. Dr. Gökalp, “Bunlardan en önemlisi Agri Pompasi uygulamasidir. Burcu Kasikçi isimli hastamiz ve diger hastalarimiz estetik karin germe, gögüs düzeltmeleri, yag aldirmalari, kalça kiriklari, diz ve kalça protezleri, ha keza bütün batin ameliyatlarinda, ameliyat sonrasinda agri çekmek istemeyen hastalarimizda bu yöntem uygulanabilmektedir. Bütün branslarda ameliyat yapan doktorlarimizin ameliyatlarinda beyin ve kol ameliyatlari hariç, ameliyat sonrasi agri duymamasi için Epidural Kateter uygulamasi yapilabilmektedir. Hastalar genel anestezi veya belden uyusturma anestezisi ile ameliyat olabilmekte ancak beraberinde Epidural Katater uygulamasi ile ameliyat sonrasinda hiç agri yasamamaktadir. Burcu Kasikçi ve diger hastalarimiz ameliyat sonrasi hiçbir agri yasamamistir. Ameliyattan sonra agri yasamayan hastalar çabuk ayaga kalkmakta ve yürümektedirler. Hastaneden daha kisa sürede taburcu olabilmektedirler. Buradaki amacimiz ameliyat sonrasi agriyi hastaya hissettirmemek. Hasta konforunu arttirmaktir. Omuz seviyesinin altindaki bütün ameliyatlarda bu yöntemle agrisiz uygulama yapilmaktadir” seklinde konustu.



“Ameliyat sonrasi hiçbir sekilde agri duymadiklarini”

Ameliyat sonrasi agrilarindan korkusu nedeniyle ameliyat olmaya çekindigini ifade eden Burcu Kasikçi, “Anestezi Uzmani Doktor Zekeriya hocamizin Agri Pompasi uygulamasi yaptigini duydum ve buraya geldim. Ameliyat sonrasi hiçbir sekilde agri yasamadim. Ameliyat sonrasini çok konforlu geçirdim ve çabuk ayaga kalkarak agrisiz sekilde yürüdüm. Su an gayet iyiyim. Tekden Hastanesinde uygulanan Epidural Katater ile agrisiz ameliyat olmayi herkese tavsiye ederim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile