Ahilik Haftasi Cosku Ile Kutlandi

Ahilik Haftasi Cosku Ile Kutlandi

Zonguldak’ta Ahilik Haftasi Valilik önünde yapilan törenle kutlandi.

Zonguldak Valiligi önünde Ahilik Haftasi nedeniyle Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (ZESOB) ve Ticaret Il Müdürlügünce tören düzenlendi.

Törene; Vali Yardimcisi Mehmet Türk, Il Müftüsü Asir Durgun, ZESOB Müdürü Muharrem Coskun, Ticaret Il Müdürü Ismail Maden, CHP Il Baskani Murat Pulat, daire amirleri ve esnaflar katildi.

Günün anlam ve önemine iliskin açiklamayi; Ticaret Il Müdürü Ismail Maden yapti. Maden, konusmasinda ahiligin önemine deginerek gelenegin yillardan beri sürdürüldügünü dile getirdi. ZESOB Baskani Muharrem Coskun da; “Ahilik yaklasik 1000 yildir var olan bir gelenektir. Kardes, yigit anlamina gelmektedir. Ahilik toplumu kaynastiran, birlestiren sistemin adidir. Esnaf ekonominin temel tasi, omurgasidir. Ahilik tevazu sahibi olmak, hatalari yüze vurmamak, baskasinin malina ihanet etmemek, kerem sahibi olmaktir. Bu vesile ile Ahilik Haftasini kutluyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Mesleki Egitim Merkezi ögrencilerinden Resul Paydar, Efe Karakurt, Ahmet Sahin, Melisa Demir, Engin Köroglu’na kalfalik belgeleri takdim edildi. Son olarak ilin ahisi Feridun Ergin seçildi. Ahi Feridun Ergin’e hediyesi, Vali Yardimcisi Mehmet Türk tarafindan takdim edildi.

Iskender Nalbant da yilin kalfasi ve Ertugrul Durmaz ise yilin çiragi seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile