Ahlat'ın Turizm Tanıtımı

Ahlat Kaymakamlığı ilçenin tanıtımına önemli katkı sunacak 2 prestij kitap çıkarttı.

Ahlat Kaymakamlığınca hazırlanıp Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen proje kapsamında, 'Anadolu'nun Orhun Abideleri-Ahlat Mezar Taşları' ve 'Taşa Bezenmiş Çadırlar-Ahlat Kümbetleri' yayınlandı.

Yayınlanan kitaplar hakkında gazetecilere bilgi veren Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, kitapların hem ilçenin tanıtımına katkı sağlanması hem de turizmin canlandırılmasına aracı olmasının hedeflendiğini belirtti.

Ahlat'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli ve kıymetli hazinelerinden biri olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

'Fakat biz toprağın altında hazinenin olduğunu bilmezsek o toprağa o bölgeye hazineymiş gibi, çok kıymetli bir yermiş gibi davranmayız. Ahlat, bizim için çok kıymetli bir hazinedir. Bizde bu hazineyi milletimiz tanısın diye, UNESCO Dünya listesinde bulunan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ve bundan 700 yıl önce dünyanın en büyük şehirlerinden bir tanesi olan Ahlat'ın medeniyetimizdeki önemini anlatmak üzere 2 ciltlik, yarı akademik bir çalışma yaptık. Bu kitapları hem Türkçe hem de İngilizce olarak bastık. Bu kitaplar devletimizin yüksek makamlarına Cumhurbaşkanlığı makamına, Başbakanlık makamına, bütün kabine üyelerine, bütün valiliklere, bütün il halk kütüphanelerine gönderdik. Türkiye’deki önemli üniversitelere, dünyadaki önemli üniversitelere ve Türk dünyası ile ilgilenen Sivil Toplum Kuruluşlarına göndermeye devam ediyoruz.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile