Ahlat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü Abdurrahman Gazi Konferans Salonunda düzenlenen toplantiya Ahlat Kaymakami Fikret Dag, Ahlat Belediye Baskani Abdualim Mümtaz Çoban, Ovakisla Belediye Baskani Abdurrahim Altindal, Ahlat Meslek Yüksekokul Müdürü Harun Koçak ve kurum amirleri katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasindan sonra Ahlat Kaymakamligi Proje Birimi Koordinatörü Necati Aktekin tarafindan logo ve slogan tanitimi, izlenecek yol haritasi, kisa, orta ve uzun vadedeki hedefler, marka stratejileri, kültürel ve tarihi degerleriyle önemli turizm potansiyeline sahip olan Ahlat ilçesinin marka degeri tasiyan özelliklerinin ön plana çikarilarak turizmden istenilen payi elde etmesi, marka sehir modeli ile Ahlat’in rekabetçi bir konum elde etmesi ve sahip oldugu özellikler ile dünya genelinde marka sehir olarak konumlanabilmesi için yapilacak çalismalar hakkinda sunum yapti.
Sunum sonrasi konusma yapan Ahlat Kaymakami Fikret Dag, ‘Marka Sehir Ahlat’ projesinde önemli bir yol kat ettiklerini belirtti.
Kaymakam Dag, “Proje kapsaminda zamanla tamamlanacak konular var ama esnafi ve Ahlatlilari bu sürecin içine çekmek kaldi. Biz ne kadar ugrasirsak ugrasalim burada esnaf ayagini tamamlayamazsak açikçasi bunda basariya ulasamayiz. Burada hepimiz birer gönüllü elçi olarak esnafimiza ve vatandaslarimiza bu süreci anlatmali ve isin içine dahil etmeliyiz. Biz logo için gece gündüz çalistik kafa yorduk, istisareler yaptik. Halkimizin begenisine sunduk, elestiri ve önerileri aldik. Allah bizlere çok güzel bir kültürel hazine vermis ve biz bunu logomuza da yansitmak istedik. Bu sürece destek veren, emek veren tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Ahlat her seyin en iyisine layiktir. Insallah bu ugurda hep birlikte çalismaya devam edecegimizi umut ediyorum” dedi.
Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban da, marka sehir kapsaminda istenilen kriterlerin yüzde 70-80’inin hayata geçirildigini söyledi.
Çoban, “Kaymakamligimiz, belediyemiz ve tüm kurumlarimizla zaten muazzam bir çalisma içerisindeyiz. Artik bu çalismalari taçlandiracak konular üzerinde mesai harciyoruz. Allah’a sükürler olsun iyi bir konumdayiz. Cittaslow (sakin sehir) içerisinde yerimizi almisiz. Dünyada 200 sehirden biri olmusuz. UNESCO içerisinde geçici listede yerimizi almisiz ana listeye girmek için çalisiyoruz. Kültürel mirasin ihyasi konusunda çok muhtesem isler basarmisiz. Açik hava müzesi olmayi basarmisiz. Ilçemizdeki tüm objeleri Türkiye ve dünya kamuoyuna tasimayi basarmisiz. En önemlisi Türkiye’de bin yil önceki baskenti tescil etmis Sultan Alpaslan anisina Cumhurbaskanimizin, bakanlar kurulunun, kuvvet komutanlarinin, diplomasinin her yil istirak ettigi bir merkeze dönüsmüsüz. Güzel bir projenin hayata geçmesi asamasindayiz. Bunun gerçeklesmesine vesile olan ve emek veren ilçe kaymakamligimiza ve kurumlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.
Düzenlenen toplanti karsilikli görüs alisveris yapilmasindan sonra sona erdi.
Ahlat 'Marka Sehir' Olma Yolunda Ilerliyor
Bitlis’in Ahlat ilçesinde ‘Marka Sehir Ahlat’ projesi istisare toplantisi düzenlendi.



















