Ahlat T Tipi Kapali Ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü'nde 'Kitap Iyilestirir' Kitap Bagis Kampanyasi

Ahlat T Tipi Kapali Ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü'nde 'Kitap Iyilestirir' Kitap Bagis Kampanyasi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ahlat T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü tarafindan "Kitap iyilestirir" sloganiyla kitap bagis kampanyasi baslatildi.

Adalet Bakanligi, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü tarafindan "Kitap iyilestirir" sloganiyla baslatilan kitap bagisi kampanyasina Ahlat T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü de destek verdi. Ahlat T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü tarafindan Ahlat Park AVM’de baslatilan kitap bagis kampanyasi programina Ahlat Belediye Baskani A.Mümtaz Çoban, ilçe savcilari Muhammet Talha Yilmaz, Mehmet Can Fidan, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Ömer Kartaler, Ahlat T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürlügü Kurum Müdürü Murat Yusuf Özbay, kurum ikinci müdürleri Süleyman Mercan ve Mustafa Sögüt ile ilçedeki kurum amirleri katildi.

Kitap bagis kampanyasinin açilis konusmasini yapan Ahlat T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Ikinci Müdürü Mustafa Sögüt, “Hangi sebeple olursa olsun ceza evlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularin cani, mali, güvenligi, onuru, egitim ve saglik haklari devlete emanettir. Tüm çalismalarimizi bu yaklasimla sürdürüyor ‘Insani yasat ki devlet yasasin anlayisiyla hareket ediyoruz. Bu baglamda kitabin en iyi dost oldugu, en iyi arkadas oldugu gerçegi de göz önünde bulundurularak çok anlamli bir kampanyaya bugün baslangiç yapiyoruz” dedi.

Daha sonra konusan Ahlat Belediye Baskani A.Mümtaz Çoban’da, “Yüce bir dinin mensuplariyiz. Ilk ayeti celilesi ‘Oku’ emriyle baslayan bir din. Insanliga rahmet olarak gelen bir dinin mensuplariyiz, neferleriyiz. Insanligin gelisimini nakledecegi en önemli vasita yine kitap ve okuma alanidir. Kisacasi insanlik tarihinden günümüze ne intikal etmisse bugüne tasiyip onu tecrübe edip insan hayatina ulastirma alani okuma alanidir. Ceza ve tevkif evlerinin her ne sebepten olsa da aslinda bir islah mekanizmasi oldugunu kabul ederek yola çikarsak burada islahin bilgisiz, birikimsiz ve okumadan olmasinin da mümkün olmayacagini kabul edersek yapilan islemin dogru adreste tam zamaninda yapildigini görüyoruz. Bu konuda da tüm yetkilileri ve katki sunan ekibi yürekten kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Bizde konuya nasil katki sunacaksak öylede yaninizda oldugumuzu bilmenizi istiyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kampanyaya katilim saglayan kurum amirleri, kitap bagis standina bagista bulundu. Kitap bagis kampanyasinin 45 gün boyunca devam edecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile