Ahlat'taki Malazgirt Kutlamalarinda Okçuluk Sporuna Büyük Ilgi

Ahlat'taki Malazgirt Kutlamalarinda Okçuluk Sporuna Büyük Ilgi

Malazgirt Zaferi’nin 950. yildönümü kapsaminda Bitlis’in Ahlat ilçesindeki "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otagi"nda Okçular Vakfi tarafindan kurulan okçuluk spor alanlarina vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Çarho mevkiindeki "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otagi" ve “Ahlat Millet Bahçesi”ne gelen vatandaslar etkinlik alaninda kurulan ok atis parkurunda siraya girerek ok atmanin heyecanini yasiyor. Okçuluk alaninda olusturulan bölümlerde siraya giren 7’den 70’e her yas grubundan vatandas Okçular Vakfi tarafindan görevlendirilen uzman kisiler tarafindan kisa bir egitimden sonra ok atma çalismalari yapiyor. Okçuluk spor alaninda vatandaslara okçuluk egitimleri veren Ahlat Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü Dernegi Baskani Bülent Akarsu, “1071 etkinliklerinden dolayi burada kutlamalarda atis alaninda Okçular Vakfi’nin düzenlemis oldugu yerde gelen misafirlerimiz, gençlerimiz hem ok atmayi ögreniyor hem hevesle ok atislarini yapiyor. Ben kendim yaptigim yaylarla Ahlat’ta ilk yay ustasi olarak hizmet vermekteyim. Okçulugu çok seviyorum. 1071 etkinliklerinin burada olmasi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çok memnunuz basta Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ederiz. Etkinlikler hakikaten dolu dolu geçiyor. Pandemi sürecinden dolayi biraz kisitli da olsa bu tür etkinlikler bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Ok atan minik çocuklardan Nursima Akarsu da, “Okçulukla ilgileniyorum 3 senedir. Çok güzel bir spor. Tüm gençlere öneririm” diye konustu.

Etkinlige Katar’dan katilan okçu Lolwa Almalki de, “Festivale Katar’dan geldim ve burada ok atiyoruz. Ok atmak çok güzel. Bence herkes denemeli. Mutlaka tavsiye ediyorum. Gençlere tavsiye ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile