Ahlat Türk Oba Çadiri'nda 'Samsun' Standina Büyük Ilgi

Ahlat Türk Oba Çadiri'nda 'Samsun' Standina Büyük Ilgi

Malazgirt Zaferi’nin 950. yildönümü kapsaminda Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan Türk Obasi Çadiri’nda yerini alan Samsun Büyüksehir Belediyesi stant açti. Kentin tarihi ve turistik potansiyelleri ile geleneksel ürünlerinin tanitildigi Samsun standina, katilimcilar yogun ilgi gösterdi.

26 Agustos Malazgirt Zaferi’nin 950. yil dönümü etkinlikleri, Türklerin Anadolu’ya giris kapisi olan Ahlat’ta düzenlenen törenle basladi.

Cumhurbaskanligi himayesinde, Okçular Vakfi ve Ahlat Belediyesi organizasyonuyla gerçeklesen etkinlikler, 1071 yilinda Sultan Alparslan’in Türklerin Anadolu’ya giris kapisi Ahlat’ta otaginin kuruldugu Çarho mevkisindeki Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkinda yapiliyor. Düzenlenen fetih etkinliklerine katilan Samsun Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Baskanligi, geleneksel Türk Oba Çadiri’n da tanitim standi açti. 68 ülkeden çok sayida davetlinin istirak ettigi etkinlikte Samsun standina büyük ilgili gösteriliyor. Stantta sehrin geleneksel ürünleri, dogal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve geleneksel hediyelik esyalari sergileniyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Baskani Idris Akdin, yogun bir katilimci oldugunu belirterek, ziyaretçilere Samsun’un kültürel ve turistik özelliklerini tanittiklarini, sembolik hediyeler takdim ettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile