Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının" Türkiye finaline katılan Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2 projesi, Türkiye üçüncüsü oldu.

Van Bölge Sergisinde 3 birincilik, 1 ikincilik, 1'de üçüncülük alan Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesinin birincilik alan projeleri Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında 5-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenen final yarışmasında sergilendi.
Finalde Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencileri Fatmanur Canevi ve Kader Gültaç'ın, proje rehber öğretmeni Bülent Bildirici'nin koordinatörlüğünde tarih dalında hazırladığı, "Tarih Sahnesinin Bilinmeyen Yüzleri, Kubbet'ül İslam'da Babalar" ile öğrenci Rüveyda Geyik'in proje rehber öğretmeni Adnan Uludağ'ın koordinatörlüğünde sosyoloji dalında hazırladığı "Demokratikleşme Paketinin Ahlat'taki Sosyo-Ekonomik Yapıdaki Yansımaları" konulu projeleri Türkiye 3.'sü oldu.
Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, yarışma sonrası ilçeye dönen öğrenci ve öğretmenleri, makamında kabul etti. Dölek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.
Alınan derecenin büyük başarı olduğunu belirten Dölek, "Elde ettiğiniz başarı bizleri çok sevindirdi. İnşallah daha büyük başarılara imza atarsınız. Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile