Ahmet Atis Açiklamasi 'Türkiye Tüm Girisimciler Için Firsatlar Ülkesi'

Ahmet Atis Açiklamasi 'Türkiye Tüm Girisimciler Için Firsatlar Ülkesi'

Sapanca’da gerçeklestirilen Uludag Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’deki birçok ünlü markanin kurucusu ve temsilcisi ile ekonomi, is ve siyaset dünyasinin önemli isimleri bir araya geldi. Açilisini Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati’nin yaptigi zirveye katilan Atis Sirketler Grubu CEO’su Ahmet Atis,

Türkiye’nin tüm girisimciler için firsatlar ülkesi oldugunu söyledi.



Bu yil "Tek Dünya Ortak Gelecek" temasiyla gerçeklestirilen Uludag Ekonomi Zirvesi’ne katilan Atis Sirketler Grubu CEO’su Ahmet Atis, gazeteciler, ekonomi ve is dünyasi temsilcilerinin katildigi zirvede yükselen yatirimlar, yeni teknolojiler ve inovatif girisimler üzerine bir konusma gerçeklestirdi. Grubun Türkiye ile dünyanin farkli ülkelerinde sürdürdügü proje, yatirim ve hizmetleri aktaran Atis, hangi isi yapacaginiz degil bazen isin sizi nereye götüreceginin önemli oldugunun altini çizdi. Basarinin en önemli faktörlerinden birinin de dogru insanlarla hareket etmek ve dogru isi bulmak olduguna dikkati çeken Atis, “Bazen çok önem verdiginiz bir is sonuca ulasamayabiliyor. Bazen de hiç önemsemediginiz bir is ummadiginiz noktalara gelebilir. Biz 7 sektörde faaliyet gösteren bir sirketiz. Dünyanin farkli noktalarinda çalismalarimizi sürdürürken kisilerin yani sira kurum kültürünü ön planda tutuyoruz” dedi.



“Ihtiyaca yönelik çözümler üretiyoruz”

Gayrimenkul tarafinda ihtiyaci belirleyip bu ihtiyaca yönelik çözümler ürettiklerini belirten Ahmet Atis, “Bu yoldan hareketle körfez ve Orta Dogu ülkeleri basta olmak üzere birçok ülkede çalismalarimizi sürdürüyoruz. Biz de girisimlerimizi ihtiyaçlara göre dönüstürüyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri olarak da Re-Pie Portföy ile birlikte hayata geçirdigimiz gayrimenkul yatirim fonu sistemi kurduk. Daha bir yil dolmadan büyük bir taleple karsilastik, bin 500’ün üzerinde saklama hesabi açildi. Bu sistemi 14 ayri ülkede subeleserek büyütüyoruz. Öte yandan saglik turizmi ile ilgili çalismalarimiza hiz verdik. Bu çalisma için 32 poliklinigi olan özel bir saglik tesisi projelendirdik. Türkiye’deki saglik hizmetlerinin dünyanin birçok ülkesine göre ileri seviyede olmasi, bizi yurt disindan ülkemize yatirimci çekmeye çalisirken saglik alanina ve saglik turizmine de yönlendirdi. Böylelikle bir baska projemizi de ihtiyaca göre dönüstürmüs olduk” diye konustu.



“3,2 milyar liralik arazi yatirimi yaptik”

Türkiye’nin bir firsatlar ülkesi oldugunun altini çizen Atis, herkesin is yapip para kazanmak istedigini ancak kimsenin birbirine güvenmedigini söyledi.

Atis, söyle devam etti:

“Biz sirket olarak her zaman önümüze bakiyoruz. Bir projeyle ilgili karar verdigimizde ülkenin durumunu, ekonomik ya da siyasi sartlarini bir kenara birakip isimize odaklaniyoruz. Bugün ülkede seçim var diye hiç kimse bir sey yapmiyor. Biz kimsenin hareket etmedigi bir ortamda 3,2 milyar liralik arazi yatirimi yaptik. Bu çalismalari yaparken yabanci yatirimciyi da mümkün oldugu kadar Türkiye’ye çekmeye çabaliyoruz. Hedefinize odaklanip dogru çalistiginizda basariyi elde etmek çok zor olmuyor.”

“Zirveyi yeniden Bursa’ya tasimak istiyoruz”

Öte yandan Downtown basta olmak üzere Bursa’da hayata geçirilen birçok projeyle sehre yeni dinamikler kattiklarini anlatan Ahmet Atis, Bursa’da dogan ve ismini de Uludag’dan alan ekonomi zirvesini önceki yillarda oldugu gibi yeniden Bursa’ya tasimak istediklerini, bunun için kendilerinin üstüne düseni yapmaya hazir olduklarini söyledi.



Eski Alman Cumhurbaskani Wulff’dan Atis’in standina ziyaret

Iki gün süren zirvede Atis Grup proje ve yatirimlari katilimcilardan büyük ilgi gördü. Zirvenin son gününe katilan eski Almanya Cumhurbaskani Christian Wulff, firmanin lounge alanini ziyaret etti. CEO Ahmet Atis’tan yatirimlar ve projeler hakkinda bilgi alan Wulff, Bursa ile Almanya arasinda geçmise dayanan bir bag oldugunu, kendisinin de Bursa’yi çok sevdigini belirterek, UEZ’nin bir dahaki yil Bursa’da yapilmasi halinde katilma sözü verdi. Ahmet Atis, yatirim turu planlanan ülkeler arasinda Almanya’nin da oldugunu hatirlatarak, Bursa ile Almanya arasindaki is birligi ve dostlugu yeni girisimlerle pekistirmek istediklerini kaydetti.

Öte yandan firmanin olusturdugu özel lounge alaninda birçok önemli isim agirlandi. Iki gün süren etkinlik boyunca Atis Grup’u ziyaret eden konuklar arasinda Bigchefs Kurucusu Gamze Cizreli, sanatçi ve Ihtiyaç Haritasi Hareketi kurucusu Mert Firat ve ünlü sef Ömür Akkor da vardi.

“Fon yatirimlari Türkiye’nin gelecegi”

Atis Grup markasi Atis Invest ile gayrimenkul yatirim fonu alaninda ortak çalismalara imza atan Re-Pie Portföy Kurucu Ortagi ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Ali Ergin, Türkiye’nin girisimci bir ülke oldugunu ve ülkenin bu altyapisini destekleyecek en önemli enstrümanin da fon yatirimlari oldugunu söyledi.

Zirvenin Yükselen Yatirimlar, Yeni Teknolojiler ve Inovatif Girisimler oturumunda konusan Ergin, “Bir genç eskiden is kuracagi zaman bir yakinina gider destek alirdi. Buna FamilyFrends diyoruz. Bu sistemdeki nokta isi biliyor olmak degil, güven. Bundan sonraki süreç ise melek yatirimcilar oldu. Burada girisimcinin isi biliyor olmasi da önem arz etmeye basladi.

Simdi ise süreç girisim sermayeleri fonuna dogru yöneldi. Türkiye’nin gelecegi olan girisimcilerin bu gelecekte aktif rol alabilmesi için en önemli faktörlerden biri girisim sermayesi fonlari. Ancak girisim sermayesi fonlarinin Türkiye’deki bireysel yatirimci sayisi sadece 3 bin 500. Tabii ki bu sayinin az olmasi da bizim fonlarin önemini yeteri kadar iyi anlatamamis olmamiz” diye konustu.

Insanlarin hayallerine çabuk kavusabilmek istediginin altini çizen Ergin, bunun için kazanç elde etmek adina 5 ila 7 yil beklenmesi gereken fon yatirimlari yerine farkli senaryolari daha kolay tercih ettiklerini ancak Türkiye’nin geleceginin ve dönüsümünün fon yatirimlariyla mümkün olabilecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile