Ahmet Bey ben bir şey yaptım

Ahmet Bey ben bir şey yaptım

Gazeteci Ali Bayramoğlu, Başbakan Erdoğan'ın BBC Türkçe'ye verdiği “Kaçak Ermenileri sınırdışı ederiz” röportajından sonra yaşanan gelişmeleri “Yazı İşleri” programında anlattı.

  Mirgü ; n Cabas ve Ruşen Ç ; akır ' ın sunduğu &ldquo ; Yazı İşleri&rdquo ; programına konuk olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu , Başbakan Recep Erdoğan ' ın kaç ; ak Ermenilerle ilgili sö ; zlerini değerlendirdi .

Gazeteci Ali Bayramoğlu , BBC Tü ; rkç ; e ' ye konuşan Başbakan Erdoğan ' ın &ldquo ; Kaç ; ak Ermenileri sınırdışı ederiz&rdquo ; dedikten sonra koridorda karşılaştığı Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' na &ldquo ; Ben bir şey yaptım&rdquo ; dediğini sö ; yledi .

Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu arasında geç ; en ilginç ; bir anektodu da aktaran Ali Bayramoğlu , şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Bunda ç ; ok bü ; yü ; k bir sorun var . Bö ; yle bir şeyi dü ; şü ; nmek ahlaki bir sorundur . Bu seni ilgilendirir ama bunu ifade ettiğin bir andan itibaren siyasi sorun haline gelmeye başlar , o da hepimizi ilgilendirir .

İki tane ç ; ok bü ; yü ; k sorun var . Birincisi , bir siyasi meselenin ç ; ö ; zü ; mü ; nde gariban insanları kurşun haline getirmek . İster kaç ; ak olsun ya da olmasınlar . Telaffuz edilebilir mi , maalesef ediyor Başbakan .

O zaman hemen dü ; şü ; nü ; lmesi gereken Almanya ve Fransa ' daki Tü ; rkler olmamalı mı? Olmalı , orada da aynı durumla karşı karşıya kaldılar . Şimdi ciddi tarihsel mesele var . Biz 4-5 yıldır ne tartışıyoruz? 1915 ' i , Ermenileri ve azınlıkları tartışıyoruz . Bu dil bü ; tü ; n Ermenileri ilgilendirecek , bir tehcir duygusu veriyor . Bu da kabul edilemez . Herkes fevkalede rahatsız . Sağdan sola biraz aklı selim , vicdan sahibi herkes Başbakan ' ın bu dilinden rahatsız .

Bu dilden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun da rahatsız olduğunu biliyorum . Yanlış duymadıysam , Başbakan Erdoğan ilk telafuz ettiği zaman Davutoğlu da aynı binadaymış , koridorda karşılaşmışlar . Başbakan , Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' na ' Ben bir şey yaptım ' demiş , Davutoğlu da ' Bunu konuşmuştuk , inanmıyorum ' demiş .

Biz de inanmamıştık . Başbakan bunu yapabiliyor , bundan da rahatsız oluyor . Rahatsız olduğu şeye itiraz edildiğinde buna inatla devam de edebiliyor . Gelen anektot doğruysa -ki doğru olduğunu biliyorum .

Ben yazarım , gazetecim . Kanaatlerim , doğru bildiğim değerler var . Ya desteklerim ya da desteklemem . Herhangi bir siyasi sorumluluğum yok , ama onun var . Onun o sorumluluğunu sorgularım . Bana kızıp devam ediyorsa daha vahim bir sorun var demektir .

Buradan nasıl dö ; necekler bilmiyorum ama ç ; ok sevimsiz bir ç ; erç ; eve . Ana fikir şu bence , şans 2002 ' den beri dış politikada Tü ; rkiye ' ye birç ; ok konuda hep yardım etti . Rü ; zgar hep arkadan esti . Davos ' taki Başbakan ' ın ç ; ıkışı bü ; yü ; k bir artıya dö ; ndü ; .

Gü ; ç ; gö ; sterisi ve başarı arasındaki orantı doğru orantılı olduğu zaman bunun yaratmış olduğu ö ; zgü ; ven ve bü ; yü ; klü ; k duygusu demokratik olandan agresif olana ç ; ok kolay geç ; ebiliyor . Hak savunmak ile saldırgan olmak arasındaki ç ; izgi ç ; ok ince bir ç ; izgi . Bunu hü ; kü ; metin dış politikasında gö ; rü ; yorum , zaman zaman yazıyorum . Bunu yeni bü ; yü ; klü ; k duygusunun , başarının getirdiği ö ; zgü ; venini tortuları olarak karşımızda .

Aç ; ıkç ; ası Başbakan ' ın şu sö ; zlerini pilopolitik olarak değerlendirmek istemiyorum , olmadığını tahmin ediyorum . Bu daha ç ; ok psikopolitik , psikolojik bir şey . &rdquo ;

ntvmsnbc

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile